İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Üniversiteye 6 rektör atadı. Yapılan atamada, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk atandı. İşte Recep Şentürk hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanlığından yapılan son dakika açıklamasında İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Recep Şentürk'ün atandığı belirtildi.

Prof. Dr. Recep Şentürk Kimdir?

1964'de Çankırı'da doğan Şentürk, Marmara Üniversitesi İlahiyat bölümünde lisans eğitimi aldı. 1988'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı bölümde asistan olarak görev almaya başladı. 1998 yılında ABD'de New York Columbia Üniversitesi'nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2003 yılında doçent, 2008 yılında da profesör olmayı başardı.

Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi ve İSAM’da araştırmacı çalışmıştır. Şu an Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Medeniyetler İttifakı Enstitüsünde Enstitü Müdürü Olarak Çalışmaktadır. Ayrıca Sabahattin Zaim Üniversitesinde mütevelli heyet üyeliği ve Uluslararası İbn Haldun Topluluğunda başkanlık görevlerini yürütmektedir.

Mütevelli Heyeti Kararı ile Atandı

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep Şentürk atandı.

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.