İbrahim Erkal'ın cenaze töreni ne zaman? Tören hangi camide yapılacak?

Geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alınan ve önceki gün hayatını kaybeden İbrahim Erkal, son yolculuğuna uğurlanacak. İşte Erkal'ın cenaze töreninin yapılacağı cami ve tören detayları.

Yayınlanma:
İbrahim Erkal'ın cenaze töreni ne zaman? Tören hangi camide yapılacak?

Önceki gün hastaneden yapılan son açıklamada beyin ölümü 9 Mayıs günü gerçekleşmiş olan İbrahim Erkal'ın kalbinin de durduğu ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haber sanat dünyasını yasa boğarken, ünlü sanatçının cenazesi, Cumartesi gübnü düzenlenecek olan törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Nisan ayında evinin otoparkında yerde baygın halede bulunan ve götürüldüğü hastanede beyin kanaması teşhisi konulan İbrahim Erkal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünlü sanatçı Erkal'ın cenaze namazı, Cumartesi günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camisinde kılınacak. Öğle namazı sonrasında kılınacak olan cenaze namazı sonrasında İbrahim Erkal'ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başsağlığı Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün'e bir taziye telefonu etti ve başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı İbrahim Erkal'ın vefat haberinin ardından eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak taziye dileklerini iletti. Sanatçının vefatından dolayı üzüntülerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Erkal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı dileklerinde bulundu.

Eşinin Amcası Büyükçekmece Belediye Başkanından Açıklama

İbrahim Erkal'ın eşinin amcası Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Erkal'ın ölümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Kıymetli kardeşimiz yeğenimizin eşli Türk halk müziğini çok değerli sanatçısı İbrahim Erkal kardeşimizi kaybettik. Cenaze Cumartesi öğle namazına müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Taziye kabulü ise Maltepe'de Erzurumlular Vakfı'nda yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.