İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Batılı Ülkelere ve Batı Medyasına Sert Tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında batılı ülkelerin terör örgütleri karşısında sergilediği tavrı eleştirdi. Batı medyasına da eleştiride bulunan Bakan Soylu'nun açıklamaları haberimizde.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Batılı Ülkelere ve Batı Medyasına Sert Tepki

İçişeri Bakanı Süleyman Soylu'dan batı ülkelerinin terör örgütleri karşısında ortaya koyduğu tutuma tepki geldi. Bakan Soylu, "Batı'nın yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye, terörle mücadele yürütüyorsa buna bütün dünya destek olmalıdır; ancak üzülerek görmekteyiz ki terör, bugün araçsallaştırılmaktadır. Politika aracı olarak görülmektedir. Bu yanlıştır. Türkiye'nin buna itirazı açık ve nettir" ifadeleri ile batının bu yöndeki tutumuna tepki gösterdi.

102. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Soylu, burada bazı açıklamalarda bulundu. Ankara'da düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Batı medyasında, 'Türkiye yüzünü Doğu'ya mı çevirdi?' diye yorumlar yapıldığını belirterek, Türkiye'nin seçenekleri olan bir ülke olduğunu vurguladı. İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye, avantajları olan bir ülkedir. Türkiye, yüzünü ne yana çevirirse çevirsin fırsatları olan bir ülkedir. Enerji koridorlarının üzerinde yer alan, su havzalarının üzerinde yer alan, batısında gelişmiş bir medeniyet ama doğusunda da binlerce yıldır dostluk ve kardeşlik bağı olan kadim bir medeniyetin var olduğu ülkedir. Yani seçenekleri olan bir ülkedir. Bugün Türkiye'nin yönünü doğudan batıya çevirdiği tartışılıyor. Eğer batı dünyasının böyle bir sorgulaması veya endişesi varsa öncelikle bunu kendisinde aramalı ve sorgulamalıdır" diye konuştu.

Yarım Asırdır Türkiye'nin İyi Niyeti Batı Tarafından Suistimal Ediliyor

Avrupa Birliği'nin (AB) terörle mücadele ve Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili tutumunu eleştiren Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Yarım asrı aşkın bir süredir AB müzakerelerini bir politik şantaj aracı olarak kullanırsa bir vize serbestisini bile sağlayamazsa Türkiye'nin yıllarca mücadele ettiği terör örgütüne çadırlar kurdurursan, Aylan bebek kıyaya vurduğunda telaşlanıp, '3 milyar Euro hemen vereceğim' dediğin göç sorunu için sonradan sırtını döner de sözünde durmazsan 15 Temmuz darbe girişiminden medet umarsan, DEAŞ'a karşı giriştiğimiz operasyonda bile askeri desteğini doğru dürüst ortaya koyamazsan hiç kusura bakma ama Türkiye, elbette ki seçeneklerini kullanmasını bilecektir. Türkiye'nin iyi niyeti Batı tarafından yarım asırdır suistimal edilmektedir. Bunu görmezden gelmemiz söz konusu değildir"

Terörle Mücadeleye Bütün Dünya Destek Olmalıdır

Terörün politika aracı olarak görülmesinin yanlış olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, "Batı'nın bu yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir. DEAŞ, PKK, YPG, KCK bunlar sadece Türkiye'nin derdi değildir. Terör herkesin derdidir. Türkiye, terörle mücadele yürütüyorsa buna bütün dünya destek olmalıdır. Ancak üzülerek görmekteyiz ki terör, bugün araçsallaştırılmaktadır. Politika aracı olarak görülmektedir. Bu yanlıştır. Türkiye'nin buna itirazı açık ve nettir" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.