İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakat ne zaman?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Personel alımı sözlü mülakat listeleri nasıl oluşturulacak? Başvuru sonuçları nerede açıklanacak? Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak? Sözlü mülakat konuları neler? İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı hakkında tüm detaylar.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakat ne zaman?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alımı ilanına başvurular bugün sona eriyor. başvuruların sona ermesinin ardından alıma başvuruda bulunan adaylar, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan personel alım ilanında nüfus müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere en az ön lisans mezunu 1545 personel alımı yapılacağı belirtildi. İlana başvurular 15 Mayıs günü başladı ve başvuru için adaylara 7 süre tanındı. 22 Mayıs günü saat 17.30'da sona erecek başvuruların ardından personel alımında sıralamaların açıklanması sürecine girildi. Alıma başvurular internet üzerinden yapılmış olup KPSS P3 puan türüne göre sıralama yapılacak.

Başvuru yapan adaylar arasından Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı en yüksek olandan başlayarak yapılacak sıralamada her il için alınacak personel sayısının 4 katı kadar aday, mülakata çağrılacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı bin 545 personel alımı başvurularına göre oluşturulan mülakat çağrı sıralaması, 26 Mayıs Cuma günü açıklanacak.

Sonuçlara Nasıl Ulaşabilirim?

İlgili alıma ait sonuçlar İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Sınav sonucu açıklandığı anda haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Sıralamaya Girenler Ne Yapacak?

Adayların elektronik ortamda doldurup çıktısını alarak, fotoğrafını yapıştırıp imzaladığı 2 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ile bir adet imzalayıp fotoğrafını yapıştırdığı İş Talep Formunun çıktısına bu ilanın (E) maddesinde belirtilen diğer sınav başvuru belgelerini de bu belgelere ekleyerek en geç 30 MAYIS 2017 tarihi mesai bitimine kadar bulundukları İlin Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine imza karşılığı elden teslim etmeleri zorunludur. Giriş(Sözlü) Sınav Başvuru Belgeleri, teslim tarihi ve teslim yerleri ile ilgili ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

Sözlü Mülakatlar Ne Zaman?

Sözlü mülakatlar tüm merkezlerde 3 Temmuz günü yapılacaktır.

Mülakat Konuları

Personel alımı için yapılacak sözlü sınavlarda adaylara 'Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konular'dan soru yönlendirilecek.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.