İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı başvuru sonuçları saat kaçta açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları için geri sayım sona eriyor. İşte başvuru sonuçları hakkında alınan son bilgiler ve başvuru sonuç sorgulama ekranı.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı başvuru sonuçları saat kaçta açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Mayıs ayı başında yayımladığı personel alım ilanında en az ön lisans mezunu personel alımı yapılacağını belirtmişti. Personel alım ilanının yayımlanmasının ardından başvurular başlamış ve on binlerce kişi, personel alımına başvuru yapmıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar, başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı.

İçişleri Bakanlığı, yayımladığı başvuru kılavuzunda personel alımı başvuru sonuçlarının 26 Mayıs günü İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağını belirtmişti. 26 Mayıs gününün gelmesi ile birlikte adaylar, İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı. Başvuru sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması beklenirken Bakanlığın internet sitesine zaman zaman erişim sıkıntısı yaşanmaktadır.

Başvuru sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Sıralamaya Girenler Ne Yapacak?

Yayımlanacak personel alım ilanı başvuru sonuçlarında sıralamaya girmeye hak kazanan adayların elektronik ortamda doldurup çıktısını alarak, fotoğrafını yapıştırıp imzaladığı 2 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ile bir adet imzalayıp fotoğrafını yapıştırdığı İş Talep Formunun çıktısına bu ilanın (E) maddesinde belirtilen diğer sınav başvuru belgelerini de bu belgelere ekleyerek en geç 30 MAYIS 2017 tarihi mesai bitimine kadar bulundukları İlin Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine imza karşılığı elden teslim etmeleri zorunludur. Giriş(Sözlü) Sınav Başvuru Belgeleri, teslim tarihi ve teslim yerleri ile ilgili ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

Sözlü Mülakatlar Ne Zaman Yapılacak?

Sözlü mülakatlar 3 Temmuz 2017 günü yapılacaktır.

Mülakat Konuları Nelerdir?

Personel alımı için yapılacak sözlü sınavlarda adaylara ‘Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konular’dan soru yönlendirilecek.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.