İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu için son gün! Başvurular saat kaçta bitiyor?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman sona eriyor? İçişleri Bakanlığı personel alımına kimler başvurabilir? Başvuru için son saat ne zaman? Hangi İl kaç personel alımı yapacak? İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı hakkında detaylar.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu için son gün! Başvurular saat kaçta bitiyor?

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanında İçişleri Bakanlığının en az ön lisans mezunu bin 545 personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvuru için son güne girildi.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanda başvuruların 15 Mayıs günü başlayacağı belirtilmişti. 15 Mayıs günü alınmaya başlanan başvurular,  22 Mayıs Pazartesi günü sona eriyor.

Alıma Kimler Başvurabilir?

İçişleri Bakanlığı personel alımına başvuruda bulunacak adayların;

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin A bendindeki nitelikleri taşıyor olması,

# En az ön lisans mezunu olması,

# 1 Ocak 2017 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması, (01.01.1982 ve daha sonra doğanlar)

# 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı B Grubu (KPSS-B); Lisans mezunları için KPSSP3, Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 puan ve üzeri KPSS puanı almış olmak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

Başvuru Şekli ve Tarihi (Başvurular Kaçta Bitecek?)

Başvurular elektronik ortamda bulunan İş Talep Formunun doldurulması ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Adaylar; www.icisleri.gov.tr adresinde yer alan; T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek 15-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Başvurular saatler 17.30'u gösterdiğinde sona erecektir.

Alım Yapılacak İller ve Kontenjanları

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.