İçişleri Bakanlığından Dev Operasyona Yönelik Son Dakika Açıklaması: "820 Kişi .."

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında son bir hafta içerisinde DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonlar ve bu operasyonlarda gözaltına alınanlar hakkında bilgi verildi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığından Dev Operasyona Yönelik Son Dakika Açıklaması: "820 Kişi .."

İçişleri Bakanlığından bir son dakika açıklaması geldi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında son bir haftalık bilgilendirmede bulunuldu. Son haftada ülke genelinde hız kazandırılan DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonların ayrıntılarının yer verildiği açıklamada önceki gün 29 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 748, ayrıca hafta boyunca yapılan operasyonlarda 72 olmak üzere toplam 820 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

DEAŞ terör örgütüne yönelik Pazar günü 29 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 748, ayrıca hafta boyunca yapılan operasyonlarda 72 olmak üzere toplam 820 kişi gözaltına alındı. PKK terör örgütü yönelik Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca 165 operasyon gerçekleştirildi, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 287 kişi gözaltına alınırken bunlardan 29'u tutuklandı. FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 701 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 73'ü tutuklandı. Sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 21 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 2'si tutuklandı. Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda; 5'i sağ yakalanan, 7'si teslim olmak üzere toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.