İçişleri Bakanlığından flaş açıklama: "Şırnak'ta Rus menşeli SA-16 füzesi ele geçirildi"

İçişleri Bakanlığından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Şırnak'ta düzenlenen operasyonlar sırasında Rus menşeli bir hava savunma füzesinin ele geçirildiği belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığından flaş açıklama: "Şırnak'ta Rus menşeli SA-16 füzesi ele geçirildi"

İçişleri Bakanlığından flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada düzenlenen operasyonla ele geçirilen hava savunma füzesi hakkında bilgi verildi.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bestler Dereler'deki operasyonda hava araçları/helikopterlere saldırı maksadıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirilmiştir."

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk Operasyonu'nun ikinci safhası 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında, Çakırsöğüt 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın katılımı ile 08 Mayıs'ta Hava Hücum Harekatı ile başlatıldı. Operasyonda komando birlikleri tarafından bugün yapılan temas araması esnasında terör örgütü mensuplarınca kullanılan 500 metre derinliğinde bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan arama neticesinde terör örgütü mensuplarınca hava araçları/helikopterlere saldırı maksadıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, kamu haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.