IFAB'den değişiklik! VAR kararları artık mikrofondan açıklanacak

IFAB Yönetim Kurulu'ndan futbol tarihine geçecek yeni bir karar gözlerden kaçmadı. Futbol oyun kuralları ile ilgili çeşitli düzenlemeler veya iyileştirmeler yapan yetkili IFAB, yeni bir değişikliği sahalara getirmeyi planlıyor. IFAB...

Yayınlanma:
IFAB'den değişiklik! VAR kararları artık mikrofondan açıklanacak

IFAB Yönetim Kurulu'ndan futbol tarihine geçecek yeni bir karar gözlerden kaçmadı. 

Futbol oyun kuralları ile ilgili çeşitli düzenlemeler veya iyileştirmeler yapan yetkili IFAB, yeni bir değişikliği sahalara getirmeyi planlıyor. 

IFAB Yönetim Kurulu'nun Yıllık İş Toplantısı Londra'da Wembley Stadı'nda gerçekleştirildi. Kurul, düzenlenen toplantıda VAR sistemi ile ilgili önemli bir karar aldığını duyurdu. Bundan böyle VAR ile hakemin son kararının stat hoparlörleri ve TV ekranlarından hakem tarafından sesli olarak duyurulacak.

Kurulun almış olduğu bu karar şu anda sadece stat skorboardları ile TV ekranlarından yazılı olarak duyuruluyor, ancak bundan böyle stat hoparlörleri ve TV erkanlarından futbolseverlerin duyacağı şekilde VAR kararı paylaşılacak. 1 Şubat günü başlayacak olan Kulüpler Dünya Kupası ve haziran ayında başlayacak olan Kadınlar Dünya Kupası gibi uluslararası futbol organizasyonlarında 1 yıl boyunca yeni VAR kararı test edilecek.

Bazı spor yorumcuları bu yeni düzenlemeyle yeni bir değişim olmayacağını ifade ediyor. Tıpkı halihazırda Amerikan Futbol Ligi-NFL'de olduğu gibi hakem ile VAR arasındaki konuşmaların tamamının doğrudan canlı olarak statta yayınlaması gerektiğini söylüyorlar.  

Toplantıda ofsayt düzenlemesi de konuşuldu

VAR kararı ile ilgili değişikliğe giden IFAB, toplantıda Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nde Dünya Kupası’nda elde edilen sonuçlar ile bilinçli oynama ile ilgili ofsayt düzenlemesi dahil 2023/24 sezonunda uygulanacak Futbol Oyun Kuralları da konuşuldu, ancak yeni bir düzenleme olacağı söylenmedi. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.