İhraç Edilen ve Gözaltına Alınan Hakim Tekmeci Saldırganı Serbest Bırakan Hakim Çıktı

Geçtiğimiz günlerde şort giydiği gerekçesiyle metrobüste hemşireye tekme atan saldırganı serbest bırakan hakim, HSYK tarafından ihraç edildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İhraç Edilen ve Gözaltına Alınan Hakim Tekmeci Saldırganı Serbest Bırakan Hakim Çıktı

Önceki güm HSYK tarafından yapılan açıklama ile 202 hakim ve savcı meslekten ihraç edilmişti. İhraç edilen hakim ve savcılara ise bugün polis ekipleri operasyon düzenlendi ve 55 hakim gözaltına alındı.

Gözaltına alınan hakimlerden bir tanesinin ise geçtiğimiz günlerde metrobüste gerçekleşen tekmeli saldırganı serbest bırakan hakim olduğu öğrenildi. Habertürk'ün haberine göre, metrobüste şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında, ilk celsede serbest bırakılması kararı veren Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Uyanık da ilk etapta hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında yer alıyor.

Kütahya'da 1 Hakim ve 3 Savcı Gözaltına Alındı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan, haklarında yakalama kararı bulunanlardan 3 hakim ile 1 savcı Kütahya'da gözaltına alındı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, ihraç edilen hakim ve savcılardan haklarında gözaltı kararı bulunan hakim K.A.'yı Kütahya kent merkezinde, hakim H.B.'yi Tavşanlı İlçesinde, kadın hakim F.K.'yı Altıntaş İlçesinde, savcı Y.D.'yi de Simav İlçesinde gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan 3 hakim ve 1 savcı Kütahya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan savcı ve hakimler daha sonra polisler tarafından soruşturmanın yürütüleceği İzmir'e götürüldü.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, politika haberlerinden, gözaltı haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.