İlk 5 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlar ne kadar zam alacak?

Maıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlar, ne kadar zam alacaklarını hesaplamaya başladı. İşte memurların toplu sözleşmeye ek olarak alacağı zam miktarı.

Yayınlanma:
İlk 5 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlar ne kadar zam alacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur, yılın ikinci döneminde alacakları zam miktarını araştırmaya başladı.

Toplu Sözleşme Oranı

2016 yılı sonunda yapılan toplu iş sözleşmesine göre memurların 2017 yılında alacakları sabit zam miktarı 3-4 olarak belirlenmişti. Bu rakamlara ise enflasyon fazlası oran eklenecek.

İlk 5 Aydaki Enflasyon

Bu duruma karşın yılın ilk 5 ayının enflasyon rakamları göz önüne alındığında oluşan ortalama rakam 6.15 olarak ön plana çıkıyor. Buna göre yılın ikinci döneminde toplu sözleşme zammı alacak memurların bu zamlarına 3.17'lik bir enflasyon zammı oluştu.

Ağbal: Yüzde 8'lik Enflasyon Bekliyoruz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, enflasyon rakamları ile ilgili yaptığı açıklamasında 2017 enflasyon ön görüsünü açıklamış ve bunun yüzde 8 seviyesinde olacağını belirtmişti.

Enflasyon Zammı 6 Aylık İki Dönem Şeklinde Hesaplanacak

Sene başında imzalanan toplu sözleşmeye göre memurların maaşlarına uygulanacak zam miktarı 6 aylı kdilimler üzerinden hesaplanacak. 2017 Haziran dönemi ile 2016 Aralık dönemi arasında oluşan endeks farkının yüzde 3'ü aşması durumunda, 2017 Aralık ve 2017 Haziran endeksi arasındaki fark yüzde 4'ü aşarsa, enflasyon zammı meydana gelecek ve memurlar toplu iş sözleşmesindeki rakama ek, oluşan fark kadar da zam alacak.

Açıklanan enflasyon rakamlarının detaylı incelemesine gitmek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, memur haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.