İlk Teravih ne zaman kılınacak, teravih namazı nasıl kılınır, önemi nedir? Rekatlarda ne okunur?

Teravih namazının ilki ne zaman kılınacak? Rahmet ve bereket ayı ramazanın en önemli ibadetlerinden olan teravih namazının kılınışı nasıldır? Teravih namazında her rekatta hangi sureler okunur? Teravih namazının önemi nedir? İşte teravih namazının kılınışı ve ilk teravihin kılınacağı gün.

Yayınlanma:
İlk Teravih ne zaman kılınacak, teravih namazı nasıl kılınır, önemi nedir? Rekatlarda ne okunur?

2017 yılı Ramazan ayı için geri sayım sona eriyor.

27 Mayıs günü başlayacak olan Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte en çok aranan kelimelerden biri teravih namazının ne zaman başlayacağı? sorusu oldu. Peki teravih namazı ne zaman başlayacak? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı tek başına kılınır mı? Teravih namazının önemi nedir? Detaylar ve daha fazlası yazımızın devamında.

Kılınışı

Yatsı namazının sünneti, farzı ve son sünnetinin kılınmasının ardından teravihe başlanır.

Niyet

İmam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" şeklinde niyet eder ve iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar. Cemaat ise "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" der ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek ellerini bağlar.

İlk Rekat

İlk rekatta imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Sübhaneke'nin okunmasının ardından, imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir zammı sure okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır.

İkinci Rekat

İmam gizlice Besmele, açıktan fatiha ve bir zammı sure okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rekata kalkar.

Üçüncü Rekat

Üçüncü rekatta hem imam, hem de cemaat gizlice Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir zammı sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rekata kalkılır.

Son Rekat

İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturur. Son oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli" okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur. Bu şekilde 20 rekata tamamlanır ve teravih sona ermiş olur.

Ardından ise topluca salat-ı vitr namazı kılınır.

İlk Teravih Ne Zaman?

Teravih namazı ramazanın başlangıcından bir gün önceki yatsı namazı ile başlar ve ramazanın sondan ikinci gününe kadar devam eder. Ramazanın son günü ise teravih namazı kılınmaz.

Önemi

Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınır. Teravih namazının camide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur. Evde de tek başına yalnız veya cemaatle kılınabilir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.