İlköğretim Matematik Öğretmenleri Şubat 2017 Atamasında Daha Fazla Kontenjan İstiyor

Yüz binlerce öğretmen, 2017 Şubat atama dönemi duyurusunun açıklanmasını bekliyor. Peki duyuru açıklanacak mı? Şubat ayında öğretmen ataması olacak mı?

Yayınlanma:
İlköğretim Matematik Öğretmenleri Şubat 2017 Atamasında Daha Fazla Kontenjan İstiyor

Yüz binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak olan öğretmen atama müjdesini beklemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerce Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilen, Şubat 2017 döneminde bin 500 engelli öğretmen atması müjdesi sonrasında, Şubat ayı öğretmen ataması için de heyecanlı bekleyiş başladı. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen ile birlikte İlköğretim Matematik öğretmenleri, olası Şubat 2017 atama döneminde, kendilerine yeterli kontenjanın açılmasını istiyor.

Öğretmenlik bölümlerini tamamladıktan sonra, yeterli atma sayısının olmaması nedeniyle, meslekleri ile tamamen ters işler yapmakta olan öğretmenlerimiz, üniversite hayallerinin gerçekleşmesini ve yeterli sayıda öğretmen atamasının olmasını bekliyor.

Garson, komi, vale, fabrika işçisi gibi meslekleri ile uyuşmayan işlerde çalışan ilköğretim matematik öğretmenleri de Şubat 2017 döneminde öğretmen ataması olmasını ve bu atama döneminde kendilerine yeterli sayıda kontenjanın açılmasını istiyor. Bu kapsamda Başbakan ve Milli Eğitim Bakanından müjde bekleyen öğretmenlerin sabırsız bekleyişi henüz sonuç alamadı.

Atama Açıklaması Yapılacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde engelli öğretmen ataması için müjdeyi veren Başbakan Yıldırım'dan müjdeyi bekleyen öğretmenler, müjdenin bir an önce verilmesini istiyor. Konu ile ilgili ise önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Şubat 2017 Döneminde Tahmini Atama Sayısı Ne Olacak?

Şubat 2017 döneminde gündemde dolaşan bazı iddialara göre 30 bin öğretmen ataması yapılması bekleniyor. Ancak kesin sayı, önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen atama müjdesi ile netlik kazanacak.

KPSS ve Mülakat Taban Puanları

MEB tarafından yapılan son atamada ilköğretim matematik öğretmenleri için KPSS taban puanı 72.63 olurken, mülakat taban puanı 77.66 oldu

Mülakat Kaldırılsın

OHLA kapsmaında yayımlanan KHK iel kamu personeli alımlarında sözlü mülakat engelinin getirilmesine, ülke genelindem ilyonlarca memur adayı büyük tepki gösterdi. Merkezi atamalarla alımların olması gerektiğini savunan adaylar, sözlü sınav engeli,nin bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Öğretmen atama haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.