İnfaz Koruma Memurluğu Sözlü Sınav Sonuçları Açıklanmaya Başladı 2016

Binlerce adayın merakla beklediği sözleşmeli İnfaz Koruma Memurluğu sözlü sınav sonuçları açıklanmaya başladı.

Yayınlanma:
İnfaz Koruma Memurluğu Sözlü Sınav Sonuçları Açıklanmaya Başladı 2016

Sözleşmeli İnfaz Koruma Memurluğu sözlü sınav sonuçları ve nihai başarı listeleri teker teker açıklanmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanlığına bağlı Ceza Tevkifevleri bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 258 adet sözleşmeli infaz koruma memuru alımı ilanı yayımlanmıştı. İlgili ilana başvurular 19 Eylül-27 Eylül tarihler arasında alınmıştı. Adalet Bakanlığı bünyesinde olan CTE tarafından yayımlanan personel alımına çok sayıda başvuru alındı.

İlgili alıma başvuru şartları ise, en az lise mezunu olmak üzere 28 yaşından gün almamış ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları şartı arandı. Bu şartları taşıyan adaylar, belirlenen tarihler arasında alımların belirlendiği komisyonlara başvuruda bulundu. Alınan başvurular KPSS puan şartı ile sıralandı ve en yüksek puan alandan itibaren alınacak personel sayısının 5 katı boy-kilo yeterlilik mülakatına çağrıldı. Boy-kilo mülakatına çağrılan adaylar, 10-11 Ekim tarihleri arasında başvurdukları komisyon başkanlıklarında yeterlilik sınavına katıldı.

Boyu ile kilosu arasında 13' ten fazla ve 17' den az olması şartını taşıyan adaylar, bu mülakatta başarılı sayılmış olup, sözlü sınava girmeye hak kazandı. Boy-kilo mülakatı sonrasında belirlenen listeler ilgili komisyonların bağlı olduğu adliyenin resmi internet sitesinde duyurulmuş olup, adaylara, sözlü sınav için tarih ve saat verildi.

Sözlü Sınavlar 31 Ekim-8 Kasım Tarihleri Arasında Yapıldı

Komisyon Başkanlıklarınca belirlenen listelerdeki adaylar, belirtilen tarihlerde başvuruda bulundukları komisyonlarda sözlü sınava girdi. Sözlü sınavda adaylara, mesleki bilgi, tarih ve genel kültür konu başlığı altında sorular yönlendirildi.

Sözlü sınavların da tamamlanmasının ardından binlerce aday, sözlü sınav sonuçlarına göre yayımlanacak olan nihai başarı listelerini beklemeye başladı. Adliyeler ise nihai başarı listelerini açıklamaya başladı ancak, bazı komisyonlar henüz bir açıklama yapmadı.

Sözlü Sınav Sonucunuzu Kontrol Etmek İçin Başvuruda Bulunduğunuz Adliyenin Resmi İnternet Sitesi Kontrol Edebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.