iOS 16.3 Sonunda Yayınlandı! Karşınızda iPhone Cihazların Alacağı Yeni Özellikler!

Apple, merakla beklenen iOS 16.3 güncellemesini kullanıma sundu. Ancak iPhone'lar artık bir ton yeni işlev sunuyor. Apple, merakla beklenen iOS 16.3 güncellemesini kullanıma sundu. Ancak iPhone'lar artık bir ton yeni işlev sunuyor. Öte...

Yayınlanma:
iOS 16.3 Sonunda Yayınlandı! Karşınızda iPhone Cihazların Alacağı Yeni Özellikler!

Apple, merakla beklenen iOS 16.3 güncellemesini kullanıma sundu. Ancak iPhone'lar artık bir ton yeni işlev sunuyor. Apple, merakla beklenen iOS 16.3 güncellemesini kullanıma sundu. Ancak iPhone'lar artık bir ton yeni işlev sunuyor. Öte yandan, iPhone 14'ün yatay çizgileri gibi tüketicileri çileden çıkaran birkaç sorun da giderildi.

iOS 16.3 Kullanıma Sunuldu

Güvenlik alanı, en son sürümde gerçekten öne çıkan özellikti. Bu özellikle birlikte, farklı bir cihazdan Apple Kimliğinize giriş yapmaya çalıştığınızda artık iki adımlı doğrulamaya ek olarak bir güvenlik anahtarı da istenecek.

iPhone 14 serisiyle birlikte kullanıma sunulan uydudan acil durum aramaları, hayat kurtarıcı bir işlev olmasına rağmen, son dönemde yaşanan asılsız haberler nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Bu sorun güncellemede de ele alınmaktadır. İstenmeyen acil durum aramalarını önlemek için şimdi hem ses açma veya azaltma düğmesini hem de cihazın yan tarafındaki düğmeyi bırakmadan önce basılı tutmalısınız.

iOS 16.3'ün Yeni Özellikleri

  • Yeni Birlik duvar kâğıdı, Siyahi Tarihi Ayı kutlamaları kapsamında Siyahi tarihini ve kültürünü temsil eder.
  • Apple kimliği için Güvenlik Anahtarları, yeni aygıtlarda iki faktörlü kimlik doğrulamayla giriş yapma işleminin bir parçası olarak fiziksel bir güvenlik anahtarı gerektirerek kullanıcıların, hesaplarının güvenliğini güçlendirmesine olanak tanır.
  • Acil SOS aramaları artık yanlışlıkla acil arama yapılmasını önlemek için yan düğmeyle birlikte sesi aç veya sesi kıs düğmesinin de basılı tutulup bırakılmasını gerekiyor.
  • iCloud için İleri Düzey Veri Koruma, uçtan uca şifreleme kullanılarak korunan iCloud veri kategorilerinin (iCloud Yedekleme, Notlar ve Fotoğraflar da dahil olmak üzere) toplam sayısını 23’e artırarak bulutta veri sızıntısı olması durumunda bile bilgilerinizi korur.
  • HomePod (2. nesil) desteği sağlandı.
  • Freeform’da Apple Pencil veya parmağınızla yarattığınız bazı çizimlerin paylaşılan panolarda görünmemesine neden olan bir sorunu düzeltildi.
  • Kilitli ekranda duvar kâğıdının siyah görünmesine neden olan bir sorunu giderildi.
  • iPhone 14 Pro Max’i uyandırırken geçici olarak yatay çizgiler görünmesine neden olan bir sorunu düzeltildi.
  • Ev kilitli ekran araç takımının Ev uygulaması durumunu doğru görüntülememesine neden olan bir sorunu düzeltildi.
  • Siri’nin müzik isteklerine düzgün bir şekilde yanıt verememesine neden olan bir sorunu giderildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.