İphone 15’te USB-C Bağlantısı Yer Alacak!

İphone üretimlerine her geçen gün farklı yenilikler daha eklenebiliyor. Bu yeniliklerden biri de İphone 15 USB-C eklendi. Cihazda USB-C bağlantısı yer alacak.

Yayınlanma:
İphone 15’te USB-C Bağlantısı Yer Alacak!

Akıllı telefon kullanıcıların en çok sevdiği modellerden biri olmayı başaran İphone 15 ile ilgili özelleştirmeler yapılmaya devam ediliyor. İphone 15 ile ilgili yapılacak özelleştirmelerden biri de USB-C bağlantısı olacak. Sürekli olarak üstün donanımlar eklenerek çok daha iyi bir performans ortaya koyması hedeflenirken, İphone kullanıcıları da bu durumdan fazlasıyla memnun kalacak.

Avrupa Birliğinden Yeni Karar!

Avrupa Birliğinden yeni karar geldi. 2024 sonuna kadar akıllı telefon ve tabletlerle ilgili yeni bir karara imza atıldı. Buna göre akıllı telefon ve tabletlerde USB-C bağlantısının yer alma zorunluluğu getirilmesinde karar kılındı. Alınan karar doğrultusunda cihazlarda bundan sonra tek tip port kullanımı yapılmaya başlanmış olacak.

Apple’da alınan bu karar sonrasında İphone 15 ile ilgili olarak zorunluluk olarak beyan edilen USB-C özelliğini geliştirmek için gaza bastı. Apple bu sene ya da önümüzdeki sene itibariyle akıllı telefonlarında USB-C özelliğini devreye sokmak durumunda. Bazı sızdırılan kaynaklar doğrultusunda şirketin İphone 15 modelinde USB-C bağlantı geçişlerine yer verilecek olduğu belirtildi.

1400x1050iphone-15-pro-usb-c-baglantisina-sahip-olabilir.jpg

İphone 16’larda Yapılacağı Söyleniyordu!

Önceki iddialara bakıldığında İphone 16’larda bu özelliğine getirilecek olduğuyla ilgili açıklamalar yapılıyordu. Fakat şirket tarafından alınan karar doğrultusunda İphone 15’te USB-C bağlantısının yer almasına ilişkin bir karara varıldı. Sektörün en önemli teknoloji devi olan Apple’ın aksesuarlar için birkaç şirket ile bir anlaşma yaptığı söylendi. Lisanslı USB-C aksesuarlarının kullanılması için bazı şirketler ile anlaşma yoluna bile gittiği söyleniyor.

Apple dev teknoloji şirketin, AB’nin getirmiş olduğu bu karar olmasaydı Lightining portunu kullanmaya devam edecekti. Fakat Avrupa Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda her bir teknoloji şirketinin olduğu gibi Apple’ın da yeni adımlar atmaya başlamasına yol açtı. Apple İphone 16 ile ilgili USB-C bağlantısı beklerken, İphone’nun 15 ile ilgili bir bağlantı port girişi gerçekleştireceği duyuruldu. Böylelikle İphone 15’in USB-C portuyla teknoloji pazarında olması şaşırtmayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.