Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Neçirvan BarzaniTürkiye'ye Geliyor

Alınan son dakika bilgilerine göre Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Neçirvan BarzaniTürkiye'ye Geliyor

Son dakika haberi Irak'tan geldi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, yarın Türkiye' ye geliyor. Barzani' nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüşeceği belirtildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceği belirtildi. Görüşmelerde, Musul operasyonu ve bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi. Barzani'ye yakın kaynaklar, görüşmelerde Barzani'nin HDP Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu tutuklanan HDP'li Milletvekilleri ve son olarak Mardin'de gözaltına alınan ve Barzani ailesine yakınlığı ile bilinen Ahmet Türk'ün durumunun da gündeme gelebileceğini söyledi.

Neçirvan Barzani Kimdir?

Irak'lı Kürt siyasetçi. Daha önce Mart 2006 - Ağustos 2009 yılları arası Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başbakanlığını yapmış ve Mart 2012 yılında tekrar başbakan olarak atanmıştır.

Mustafa Barzani'nin torunudur ve Mesut Barzani'nin yeğenidir. 1974'de ailesi ile beraber Irak'ı terk ederek İran'a kaçmıştır. Sık sık Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine resmi ziyaretler yapan babasına eşlik eden Idrıs Barzani, gelecekteki siyasi kariyerinin habercisiydi. Babasının ani ölümü ardından KDP gençlik kuruluşlarında çalışarak Kürt siyasetinde aktif bir rol aldı.

1984'de, Tahran Üniversitesi, Siyaset Bilimleri bölümünden mezun olmuştur. Barzani, 1989 yılında 10. Kongre'de KDP Merkez Yürütme Kurulu'na seçildi ve 1993 yılında 11. Kongresi'nde yeniden seçildi. 1991'deki Körfez Savaşı'ndan sonra Irak hükümeti ile görüşmelere katıldı. 1996 yılında Irak Kürdistanı'nda Kürdistan Demokrat Parti'nin kontrollü bölge başbakan yardımcısı atandı. Ana Kürt parti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) oluşumu arasında 2005 yılında birleşme sürecini takiben seçimler yapıldı. 2006 yılında Barzani KBY Başbakanı seçildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, politika haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.