İran Açıklama Yaptı! İngiltere ve AB’ye Yaptırım Cevabı Gecikmedi!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani, İran'ın Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık tarafından kendisine uygulanan yaptırımlara yanıt vereceğini belirterek, "Yaptırımların İran'ın kararlılığını etkilemeyeceğini...

Yayınlanma:
İran Açıklama Yaptı! İngiltere ve AB’ye Yaptırım Cevabı Gecikmedi!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani, İran'ın Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık tarafından kendisine uygulanan yaptırımlara yanıt vereceğini belirterek, "Yaptırımların İran'ın kararlılığını etkilemeyeceğini çok iyi biliyorlar. İran ulusu, dış müdahale ve komplolarla başa çıkacak” dedi.

Nasser Kenani Açıklama Yaptı

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü Nasser Kenani, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin İranlı kişi ve kurumlara uyguladığı yaptırımları ele aldı. Kenani'ye göre AB ve İngiliz rejiminin davranışı, "İran İslam Cumhuriyeti'nin meşruiyeti konusundaki kafa karışıklığının yanı sıra İran gerçeklerini tam olarak anlama konusundaki zihinsel yetersizliklerinin bir işaretidir."

"Avrupa İslam Konseyi'nin bazı üyeleri ve İngiltere ile İran'ın adli, askeri, kolluk ve kültür yetkililerine yönelik yakın zamanda herhangi bir saldırı olmadığını" açıklayan Kenani, yaptırımların çaresizliklerinin, hayal kırıklıklarının bir işareti olduğunu iddia etti. Kenani, “Yaptırımlar, son başarısızlıklarına karşı mutlak çaresizliklerinin, kızgınlıklarının ve öfkelerinin bir göstergesidir. İran ulusunun dış müdahale ve sabotajla mücadele kararlılığının yaptırımlardan etkilenmeyeceğini gayet iyi biliyorlar. Bu tür başarısız politikalara yanıt olarak, İran İslam Cumhuriyeti hakkını saklı tutuyor ve yakında AB ve Birleşik Krallık'ta insan hakları ihlalcilerine ve terör destekçilerine karşı ek yaptırımların listesini açıklayacak” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün AB tarafından listeye eklenen 18 İranlı ve 19 İranlı kuruluşun yanı sıra çok sayıda İranlı kişi ve şirketin de yaptırım listesine alındığı bildirildi.

İran ve Rusya Potansiyel Ortak Yatırımlar Hakkında Konuştu

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'a resmi ziyarette bulunan Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ve beraberindeki heyet, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakir Kalibaf ile bir araya geldi.

Kalibaf, görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Tahran-Moskova ilişkilerine değinerek, bölgesel ve uluslararası konularda İran ile Rusya arasında iyi bir iş birliği olduğunu kaydetti. Rusya ile ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi ve çevresel alanlarda yakın ilişkiye sahip olduklarına dikkati çeken Kalibaf, iki ülke arasındaki imkanlardan azami derecede yararlanmak gerektiğini belirtti. Kalibaf, görüşmelerin iki ülke arasında iletişim fırsatları yarattığını ama bu ilişkilerine karşı tehditlerin de olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde en ciddi tehdit ABD'nin Rusya Federasyonu, İran ve diğer bazı ülkelere uyguladığı acımasız yaptırımlardır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.