İran'da Kız Öğrenciler Zehirlendi! Toplu Zehirlenme Vakasına Bir Yenisi Eklendi

İran’da toplu zehirlenme vakasına bir yenisi daha dahil edildi. İsfahan, Kuzey Horasan, İlam ve Huzistan eyaletlerinde kız öğrencilerin toplu zehirlenmeleri meydana geldi.

Yayınlanma:
İran'da Kız Öğrenciler Zehirlendi! Toplu Zehirlenme Vakasına Bir Yenisi Eklendi

İran’ın pek çok farklı eyaletlerinde zehirlenmeler meydana geldi. İran’daki okullarda yaklaşık üç aydan beri toplu zehirlenmeler olmaya devam ediyor. Yetkili kişiler bir kez daha ortaya çıkan toplu zehirlenmelerinin sebebini araştırıyor. Birçok şehirde onlarca kız öğrenci toplu zehirlenmelere maruz kaldı.

Kuzey Horasan eğitim müdürü yaşanan toplu zehirlenmelerle ilgili açıklama yaptı. Bölgedeki iki okulda toplamda 46 kız öğrencisinin zehirlendiğini açıkladı. Yaşanan zehirlenme vakasından sonra 46 öğrenci hemen hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

56 Kız Öğrencide Zehirlenme!

Son dönemde İran’da zehirlenme vakaları günden güne daha fazla artmaya başlıyor. Kuzey Horasan Eyaleti ve diğer eyaletlerde yaşanan toplu zehirlenme krizlerinden sonra problemin kaynağı ne olduğu araştırılmaya çalışılıyor. Toplu şekilde seyreden zehirlenmeyle öğrencilerde mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik gibi şikayetlerin olduğu tespit edildi. Öğrencilerdeki yaşanan bu tür sağlık şikayetleri sonrasında hasteneye kaldırılarak tedavileri yapıldı.

Toplu şekilde zehirlenmenin görüldüğü öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğuna dair bilgi verildi. Horasan eyaletinin yanı sıra İsfahan, İlam ve Huzistan eyaletlerinde de toplu şekilde zehirlenmeler görülüyor. İran’ın pek çok eyaletlerine bağlı okullarında kız öğrencilerin zehirlenme sayısı artıyor.

Huzistan Eyaletinde 700 Kız Öğrenci Zehirlenmişti!

Huzistan eyaletinde de kız öğrencilerin zehirlenmelerine rastlanmıştı. Toplamda 700 kız öğrencinin toplu şekilde zehirlenmelerine şahit olunmuştu. Toplu zehirlenme vakalarının git gide artmaya devam etmesi haliyle dikkatleri de üzerine çekmeyi başarıyor. Öğrencilerde meydana gelen zehirlenmeler sonrasında baş ağrısı, halsizlik, solunum sorunları, mide bulantısı gibi pek çok şikayetlerde ortaya çıkmaya başlıyor. Bu şikayetler ilk etapta yavaş şekilde ortaya çıkarken daha sonrasında daha fazla şiddetli hale gelebiliyor. Şiddet düzeyi artmaya başladıkça daha sıkıntılı bir zehirlenme vakasıyla karşı karşıya kalınıyor.

İran’ın pek çok eyaletindeki okullarda neden toplu zehirlenmelere sık şekilde rastlanmaya başladığı kafalarda soru işaretine dönüştü. İran yönetimi radikal bir karar alarak zehirlenmenin sebeplerini araştırıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.