Irkçı Yunan Vekil Türk Bayrağını Yırttı!

Yunanistan’ın ırkçı vekillerinden Ioannis Lagos'dan skandal hareket! Avrupa Parlementosunda Türk Bayrağını yırttı!

Yayınlanma:
Irkçı Yunan Vekil Türk Bayrağını Yırttı!

Türkiye’nin Akdeniz ve Ortadoğu’da yükselen gücünü hazmedemeyen ülkelerden biri olan Yunanistan’ın ırkçı milletvekili Ioannis Lagos Avrupa Parlamentosunda Yunan adalarındaki göçmenlerin durumunu bahane ederek Türk Bayrağını yırttı!

Son yıllarda Akdeniz ve Ortadoğu’da giderek gücünü artıran Türkiye, tüm engellere rağmen cesur ve güçlü bir şekilde yoluna devam ederek dosta güven, düşmana korku vermeye devam ediyor. Doğu Akdeniz’de yapılan sondaj çalışmaları donanma kuvvetlerimiz eşliğinde büyük bir kararlıkla devam ederken bir yandan da Kuzey Afrika ülkesi Libya’ya asker gönderiyor. Suriye’nin kuzeyinde askerimiz, başta masum Suriye halkının can ve mal varlığını korurken, bir yandan PYD/YPG terör örgütüyle mücadele ediyor, aynı zamanda  Türkiye'de kayıtlı olarak 3 milyon 649 bin 750 Suriyeliyi de barındırıyor.

Türkiye’nin kendi kabuğuna çekilmesini, Akdeniz’de varlık göstermemesini Suriye’den çıkmasını, Libya’ya karışmamasını, Irak’tan askerlerini çekmesini, Filistin’i savunmaktan vazgeçmesini ve İsrail’in tüm şımarıklıklarına ses çıkarmamasını, Sudan ve Somali’de varlık göstermemesini, hem içerden hem dışardan, tabir caizse ne etliye ne sütlüye karışmasını birileri istemiyor ve Türkiye’yi içerden ve dışardan köşeye sıkıştırmak için siyasi ve ekonomik olarak her şeyi yapıyorlar. Komşumuz Yunanistan işte Türkiye’nin ekonomik, siyasi, nüfus, askeri ve savunma sanayisinde büyüyen ve önlenemeyen gücü karşısında yetersiz kalıyor ve rekabet edemez hale geldi. Ekonomik olarak da çok sıkıntılar yaşayan Yunanistan bu durumu kabullenemiyor ve her defasında hem politikacıları hem de gazetecileri tarafından Türkiye ile artık rekabet yapılamadığını ve Türkiye’nin yükselen gücü karşısında çaresiz kaldıklarını ifade ediyorlar. Solcu muhalefet partisi SYRIZA, yaptığı açıklamada:

“Hükümetin dış siyasette kritik konularda ve özellikle Türkiye’nin provokasyonlarına karşı pusulasız ve stratejisiz hareket etmesini eleştiriyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bay Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yatıştırıcı bir tutum tercih etmesi ve Ege’de yaşanan mülteci krizi, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşma konusunda konuşmaması, tutarlı bir dış politikanın olmadığını gösteriyor” dedi.

Ayrıca çok sayıda politikacı ve gazeteci de Türkiye’nin durdurulamayan bu yükselişi karşısında maalesef ahlak dışı ve çirkin davranışlarını giderek artırıyorlar. Son yapılan çirkinliklerden biri de, Yunanistan’ın ırkçı milletvekillerinden olan Ioannis Lagos Avrupa Parlamentosunda Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk Bayrağı’nı yırttı. Peki ne dedi ırkçı vekil konuşmasında: "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." dedi.  Buna karşılık, oturumun yöneticisi sadece itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söyledi.

Bizim görüşümüz, hiçbir ülkenin bayrağının, sebep ne olursa olsun yakılması, yırtılması veya hakaret edici bir davranışta bulunulmasının doğru olmadığıdır. Böyle ırkçılık kokan davranışlara kimsenin, prim vermemesi ve cezasız da kalmamasıdır. Hele hele resmi ortamlarda ve resmi kimliği olan şahısların bunu yapıyor olması asla cezasız kalmamalıdır. Yırtılan bir ABD bayrağı olsaydı kesinlikle cezasız kalmaz, cesaret dahi edilmezdi. Bu şahıs uluslararası ceza hukukuna göre yargılanması ve cezasız kalmayıp, başta özür dilenerek, Türkiye’ye maddi ve manevi olarak tazminat ödemeye mahkum edilmelidir, böylece bundan sonra hiç kimse böyle skandal ve provokatif bir eyleme cesaret edemez hale gelsin.

Bizim bayrağımızın güzel bir özelliği var, bizim bayrak bizde ve gönlü bizim gibi atan soydaş ve Müslüman kardeşlerimizin elinde kutsal bir anlamı var, düşmanca ve haince hissiyat içinde olanların elinde ise sadece bir bez veya kağıt olur, onu yırtabilir veya yakabilirsiniz ama ruhu göklerde olduğu için maneviyatına asla dokunamazlar.

Arif Nihat ASYA’nın dediği gibi:

Sana benim gözümle bakmayanın

Mezarını kazacağım!

Seni selamlamadan uçan kuşun

Yuvasını bozacağım.

Bayrak şiiri

Rıdvan Özhan

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.