İşçilerin Sıkıntıları Anlatan 'Babamın Kanatları' Antalya Film Festivalinde

İnşaattan düşerek hayatını kaybeden üniversiteli bir gencin hayatını konu alan Babamın Kanatları adlı film, Antalya Film Festivali'nde gösterildi. İşte filmin detayları

Yayınlanma:
İşçilerin Sıkıntıları Anlatan 'Babamın Kanatları' Antalya Film Festivalinde

Geçtiğimiz gün düzenlenen onur ödülleri ile açılışı gerçekleşen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde üniversiteli bir inşaat işçisinin hayatı, filme konu oldu. Üniversiteli inşaat işçisinin, inşaattan düşerek hayatını kaybetmesini konu alan 'Babamın Kanatları' adlı filmi, Film Festivali'nde seyirci ile buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan ve bu yıl 53'üncüsü düzenlenen, Türkiye ile dünya sinemasın ünlü isimlerinin bir araya geldiği film festivaline, gerçekte yaşanmış bir hikayeden uyarlanan 'Babamın Kanatları' isimli film damgasını vurdu. Galası bugün AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşen film, gerçek hayatta yaşanan bir hikayeden ilham alınarak beyaz perdeye yansıtıldı. Üniversiteli bir inşaat işçisinin inşaattan düşerek hayatını kaybetmesini konu alan filmin yönetmen koltuğunda Kıvanç Sezer oturdu. Filmin yönetmeni Kıvanç Sezer, konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Sezer, inşaat işçisi Ömer Çetin'in hayatını konu aldığı filmin, işçilerin hayatını yansıttığını ve insanlık onuruna değineceğini belirtti.

Filmin başrolünde Ömer Çetin karakterine hayat veren Menderes Samancılar, filmin bittiğini ancak inşaatlarda zulüm ve emek sömürgeciliğinin bitmediğine vurgu yaptı. Emek olan yerde çözümsüzlük olduğunu belirten Samancılar, ülkede işçilerin sorunlarının henüz çözülemediğini ve emeğin karşılığının verilmediğini söyledi.

Filmin Konusu

Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında açılan ulusal dal olan 51. Karlovy Vary Film Festivali'nde ödül için yarışan Babamın Kanatları, inşaat işçilerin zorlu ve çetin yaşama koşullarını ve haklarının gasp edilmesini trajik bir şekilde beyaz perdeye yansıtıyor. Filmin başrolünde Menderes Samancılar oynarken, usta oyuncuya Musab Ekici, Tansel Öngel ve Kübra Kip eşlik etti.

5haber.com  | Antalya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.