Işıl Yücesoy ile Yaptığımız Röportaj Sizlerle

1945 doğumlu olan Işıl Yücesoy ile ekrana dair ve yeni çıkardığı albümü hakkında konuştuk

Yayınlanma:
Işıl Yücesoy ile Yaptığımız Röportaj Sizlerle

1945 doğumlu olan Işıl Yücesoy ile ekrana dair ve yeni çıkardığı albümü hakkında konuştuk.

1972’den bu yana devlet tiyatrolarında görevine devam eden Yücesoy, Çok eski yıllarda Dört kırkbeşlik plak bir de uzunçalar çıkardığını söyledi. Işıl Yücesoy “Çemberimde Gül Oya dizisi ile daha genç kuşaklara ulaşmamı sağladı. Ben onları, onlarda beni tanımaya başladılar. Bunun için Çağan’a çok şey borçluyum.” Dedi.

Çağan Irmak filmleri hep hayatın içindendir, naiftir, samimidir. Pek çok filminde kendimizi buluruz. Peki, sizi en çok etkileyen filmi hangisiydi Işıl Hanım?

Babam ve Oğlum ve Unutursam Fısılda

Bir sinema filmi için en çok hangi yönetmenle çalışmak isterdiniz? Ve oynamak istediğiniz veya can attığınız bir rol var mı?

İnsan gerçek bir sanatçıysa kendi yeteneklerini içinde her rol oynamak ister. Bu bir açlıktır sanatçı için. İnsanın çalışacağı rejisör çok önemlidir çünkü rejisör bir aynadır. Sadece yönetici değil senin görmediğin bir sürü şeyi görür fark etmediğin bir sürü şeyi fark etmeni sağlar. Ben şanslı bir sanatçıyım. Türkiye'nin en önemli iki rejisör ile çalıştım. Reha Erdem ve Çağan Irmak. O yüzden itiraf etmem gerekir ki rejisör ve senaryo seçimlerinde çok titizlenirim.

Dizi sektörünü nasıl buluyorsunuz, dizi saatleri 40 ya da 45 dakikaya inmeli mi sorusuna Yücesoy, dizilerin saatlerinin kesinlikle insani saatler boyutunda olması gerekiyor aksi taktirde hem sağlık açısından hem performansın iyiliği açısından pek de başarılı olamıyor kesinlikle ağır koşulların bu sektörde düzelmesi gerekir. dedi

6) Setlerde, set emekçileriyle aranızda çok iyi diyaloglar var ve çalıştığınız dizi ve filmlerde set işçilerinin Işıl ablası ve en sevdiği oyuncusunuz. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen hala iletişim halinde olduğunuz eski set arkadaşlarınız var mı?

Ben teknik ekibin önemini çok iyi bilen bir sanatçıyım. Onların emekleri asla yan yadsınamaz onlar olmazsa ve fedakârlık yapmazlarsa projenin asla başarıya ulaşıp edeceğini sanmıyorum isterseniz dünyada Oscarları almış sanatçıları getirin hiç bir işe yaramaz. Onlar benim dostumdur. Her fırsatta hayatımın içinde olurlar.

Birçok bölgede dizi ve filmler çeken ayrıca tiyatroyu da fiilen devam ettiren Yücesoy’a  Türkiye'nin çalışmaktan en çok zevk aldığınız yerleri nerelerdi? Diye sorduk. Ülkem koşulsuz güzeldir çalışma için yer değil çalıştığınız arkadaşlar önemlidir. Eğer sanatçı ve teknik ekip içinde uyum varsa ve bir başarıyı yakaladıysanız. Orası en güzel yer olur.

9) Devlet konservatuarından mezun olmuş ve ömür boyu onur ödülü sahibi bir sanatçı olarak yeni nesil sanatçılarda gözlemlediğiniz pozitif ve negatif yönler nelerdir?

Her şeyi kendileri deneyip öğrenecekler. Pozitifi de negatifi de yaşayacaklar ve seçecekler. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Tabii çalışanın ve bu mesleği gel geç almayanlar için söylüyorum.

10) Canlandırdığınız rollerde hayata karşı hep dik duruyorsunuz. Ne yapacağını bilen, keskin. Peki, hayatınızda da ipleri elinde tutan birisi misiniz? Ve hayatta umutsuzluğa kapıldığınız bir ânınız oldu mu?

Olmaz mı insanız eninde sonunda. Her insanın kırıldığı nokta vardır. Yeter ki toplanıp dikilin.

11) Müzik dünyasında bir geçmişiniz var 35 yıl sonra bir albüm çıkartınız. Nasıl oldu bu, yani nasıl karar verdiniz ve neler hissettiniz?

Her şey kendiliğinden oluştu. Sevgili Hakan Eren böyle bir teklifle gelince neden olmadın dedim. Çok da dikilme ihtiyacım olduğu bir devreye geldi. Ayağa kalktım ve şarkılarımı söyledim. Bu kadar basit ve net

12) Albüm çıkarmadığınız 35 yıl içerisinde Türk müziğinde meydana gelen değişimleri nasıl karşılıyorsunuz? Gidişatı nasıl buluyorsunuz?

Olağan ve olması gereken değişiklikler dünyaya entegre olmalısınız, kendinizi yenilemelisiniz bunun başka yolu yoktur.

13) Albümün peşinden konser veya turne planlarınız var mı? Önümüzdeki zamanlarda sevenlerinize sürprizler görecek miyiz?

Turneyi bilemem ama Allah izin verirse bir konser projem var.

14) Albüm çıkardıktan sonra çok olumlu tepkiler alıyorsunuz. Daha sonra yine albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Elbette. Sağlığım olduğu sürece ne müziği ne tiyatroyu ne de dizi sektörü nü bırakacağım.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.