İŞKUR 7400 Suriyeli işçi alacak

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 7 bin 400 Suriyelinin kamuda geçici işe alınacağını söyledi.

Yayınlanma:
İŞKUR 7400 Suriyeli işçi alacak

İŞKUR 7400 Suriyeliyi işe alacak.

İYİ PARTİ Milletvekili Ümit Özdağ yaptığı son açıklamasında "İŞKUR'un yapacağı 15 bin işçi alımında, istihdam edilecek olanların 7 bin 400'ü Suriyeli olacak." dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Türkiye İş Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Dünya Bankası ortak bir istihdam projesinde buluşuyorlar." dedi.

Geçici koruma altında yaşayan Suriyeliler ile Türk vatandaşları için başlatılacak proje kapsamında Suriyeli ve Türk vatandaşlar işe alınacak. Geçici olarak yapılan işçi alımı için Uzunkaya , hazırlıkların tamamlandığını ve toplamda 14 bin 800 işçi alınacağını , bu işçilerden 7 bin 400 'ünün yarısının sruiyeli, kalan 7 bin 400'ünün de Türk vatandaş olacağını ifade etti.

Proje İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep 'te uygulanacak ve 2021 yılı sonuna kadar bu proje sürecek.

Suriyeli kardeşlerimiz de faydalanacak

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya proje ile ilgili şunları söyledi:

"2017'de İşbaşı Eğitim Programlarımıza katılanların yüzde 91,6'sı bir yıldan uzun süredir istihdamdadır. Yani her yüz kişiden 92'si bir yıldan daha uzun süre istihdamda kalmaktadır. Kurumumuz, çok önemsediği İstihdam Destek Projesini maksadına uygun şekilde gerçekleştirecektir. Hem Suriyeli kardeşlerimizin hem de Türk vatandaşlarımızın bu projeden istifade etmesini sağlayacağız."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.