İŞKUR Aracılığıyla 100 Bin Personel Alımı Yapılıyor

İstihdam seferberliği kapsamında İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanları ile 100 binden fazla eleman alımı yapılıyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İŞKUR Aracılığıyla 100 Bin Personel Alımı Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği ilan etmesinin ardından binlerce kurum, personel sayısını arttırdı.

Binlerce kurum, İŞKUR üzerinden yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacaklarını duyurdu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İki ayda eksi istihdam artıya döndü" sözlerini söyledi.

2 Ayda 236 Bin Kişiye İstihdam Olanağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan seferberlik kapsamında devletin, işe alınan yeni personellere sigorta ve vergi yardımı yapılıyor. Hükümet kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre istihdam seferberliğinin ilan edilmesinden bu yana yaklaşık olarak 236 bin kişi iş buldu. Öte yandan halen binlerce kurum, yüz binlerce personel alımı yapıyor. Kurumlar, İŞKUR üzerinden yayımladıkları ilanlar ile yaklaşık olarak 100 bin açık pozisyona personel alıyor.

Hedef Yıl Sonuna Kadar 2 Milyon Kişi

İşsizliğin son dönemlerde artması sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği hamlesi, yıl sonuna kadar 2 milyondan fazla kişinin işe alınacağı ve işsizlik seviyesinin makul seviyelere indirilebileceği açıklandı.

Bu çerçevede Ankara'da 24-25 Mart günlerinde istihdam günleri yapılacak. ;Konu ile ilgili Sabah Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden" derken, Türkiye'de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10'un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "2017'de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi istihdamın artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz" sözlerini söyledi.

İŞKU Personel alım ilanlarına başvurmak isteyen vatandaşlar, www.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilir veya kendilerine en yakın İŞKUR bölge müdürlüğüne gidebilir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.