İsmet Yılmaz'dan Mülakat ve 'Reis' Sorusuna Yönelik Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde gündemde sıkça konuşulan öğretmen alımında mülakat ile mülakatlarda sorulduğu iddia edilen 'Reis' sorununa yönelik açıklama yaptı İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz'dan Mülakat ve 'Reis' Sorusuna Yönelik Açıklama

Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tören sonrası bazı açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında son günlerde gündemde sıkça konuşulan sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına değinen Bakan Yılmaz, basın mensuplarının 'Reis' sorusu iddiaları ile ilgili kendisine yönelttiği soruya, böyle bir sorunun kendi soru havuzlarında olmadığını belirtti. Açıklamasının devamında ise Bakan Yılmaz, sorunun olduğu ve mülakatlarda Reis hakkında ne düşünüyorsunuz şeklinde bir soru sorulsa bile, bu soru mülakatı haksız yere mi düşürür? Mülakata giren kişi, hangi reis hakkında; ister Piri Reis olsun, ister Turgut Reis olsun, ister başka bir reis olsun, onlar hakkında fikirlerini ortaya koyabilir. Bu kişinin fikrini söylemesinin ne zararı dokunabilir ki şeklinde cevap verdi.

Mülakat Açıklaması

Bakan İsmet Yılmaz, açılış töreni sonrasında yaptığı açıklamasının devamında ise, son günlerde gündemde sıkça konuşulan ve birçok kişi tarafından karşı çıkılan öğretmenlikte mülakat engeline yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Bakan Yılmaz, mülakatlar ile ilgili tartışma yaratan kişilerin, mülakatlara gölge düşürme amaçlı olarak bu eleştirilerini yaptığını ve spekülasyonlar yarattığını belirtti. Öğretmen alımında mülakat yapılmasının şart olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, mülakatlarda, öğretmenlerin beden dillerini kullanma yeteneği ve bir konuyu kavrama ile ifade etme yeteneğinin ölçüldüğü, bu ölçümler sonrasında öğrencilere en iyi öğretimi verecek olan öğretmenlerin alındığını belirtti. Yaptığı açıklamayı örnekle tasvir eden Bakan Yılmaz, bir öğretmen adayının sınavdan tam puan aldığını, ancak anladığını anlatamıyorsa, vücut dilini kullanamıyor ve bir konuyu karşısındakine aktaramıyorsa ne olacak , şeklinde öğretmen alımında mülakatın gerekli olduğunun altını çizdi.

Tüm Gün Öğretime Geçiyor

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan tam gün öğretim meselesine de değinen Bakan Yılmaz, ikili eğitime son verileceğini, bu kapsamda ise ülke genelindeki derslik ihtiyaçlarının kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Bakan Yılmaz açıklamasının sonunda ise okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamında alınacağını belirtti.

5haber.com  | Adıyaman

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.