İsmet Yılmaz'dan Öğretmen Açığı Açıklaması: "96 Bin 68 Öğretmene İhtiyacımız Var" | SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda kendisine yönlendirilen öğretmen ihtiyacı yazılı soru önergesini yanıtladı. İşte Bakan Yılmaz'ın açıklamaları ve Türkiye'de görev yapan öğretmen sayısı ile ihtiyaç olan öğretmen sayısı.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz'dan Öğretmen Açığı Açıklaması: "96 Bin 68 Öğretmene İhtiyacımız Var" | SON DAKİKA

TBMM'de devam eden Anayasa görüşmeleri esnasında CHP Edirne Milletvekili Erdin  Bircan, Milli Eğitim Bakanlığında bulunan öğretmen açığı ile ilgili Banak Yılmaz'a bir soru önergesi sundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Bircan'ın bu soru önergesine yanıt verdi. Bakan Yılmaz, eğitim kurumlarında bulunan öğretmen  ihtiyacının, bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulu tarafından  tahsis edilen ve Maliye Bakanlığı tarafından kullanım izni verilen kadro sınırlılığında  karşılanabildiğinin altını çizdi.

İlleri Yüzdelik İhtiyacının Oranı Dikkate Alınıyor

Bakan İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, kamudaki öğretmen açığına yönelik atamalarda, illerin ihtiyacına göre bir yüzde sistemi hazırlandığı be atamalarda bu yüzdelik sistemin ele alındığı belirtildi. Bakan Yılmaz açıklamasının devamında, ataması yapılacak olan eğitim kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirleneceği ve buna göre atamaların yapılacağını belirtti. Yılmaz, belirlenen bu eğitim kurumlarına, ilgili yönetmelikler ve KHK çerçevesinde yapılan duyurular doğrultusunda, başvuruları kabul edilen adaylar arasından tercih ettikleri iller ve merkezi sınavda aldıkları puan üstünlüğü esas alınarak atamalar yapıldığını, bu atamalarla eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılandığını belirtti.

10 Ekim'de 18 Bin 506 Atama Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Diğer taraftan öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı eğitim kurumlarında eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından, valiliklerce ilgili mevzuatı çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında görevlendirmeler yapılmaktadır. Bakanlığımızca 10 Ekim 2016 tarihinde sözleşmeli pozisyona 18 bin 506 öğretmenin ataması yapılmıştır. Bakanlığımızın 9 Kasım 2016 tarihli MEBBİS verilerine göre ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68'dir."

96 Bin 68 Öğretmene İhtiyaç Var

Bakan Yılmaz açıklamasında ülke genelindeki 832 bin 26 öğretmenin bulunduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığında 96 bin 68 öğretmene daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.