İsmet Yılmaz'dan Yeni Müfredat Açıklaması: İkili eğitim kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı son dakika açıklamasında yeni müfredat ile ilgili bilgiler verdi. İşte Bakan Yılmaz'ın yeni müfredat hakkında yaptığı açıklama.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz'dan Yeni Müfredat Açıklaması: İkili eğitim kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı son dakika açıklamasında önümüzdeki eğitim döneminde yeni müfredata geçileceğini söyledi. Bakan Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında, “İkili eğitim sistemini daha kaliteli bir eğitim için kaldıracağız. Müfredatımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki dönem 1-5-9'dan itibaren inşallah yeni müfredatla eğitime başlayacağız. Çocuklarımızı bilgi hamalı yapmak istemiyoruz. İyi bir yoldayız. Bize güvenin” ifadelerine yer verdi.

Çeşitli programlara katılmak için Sinop'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Havaalanında protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz, daha sonra valiliği ziyaret etti ve basına kapalı olarak geçekleşen ziyaret sonrasında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Yeni Müfredat

Yeni dönemde uygulanacak olan müfredat ile ilgili açıklama yapan Bakan Yılmaz, “İkili eğitim sistemini daha kaliteli bir eğitim için kaldıracağız. Başbakanımızın talimatı 'Önümüzdeki dönemde İsmet bey, ikili eğitimi kaldıracaksınız. Okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaksınız. Bir de ilkokuldan sonra yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getiriyoruz. Hazırlık sınıfı gibi. İstiyoruz ki evlatlarımız kendi ana dili gibi anlayabilsin. Kafasında ki düşüncesinde ne varsa onu ifade edebilsin diye. Müfredatımızı yeniliyoruz. Önümüzde ki dönem 1-5-9'dan itibaren inşallah yeni müfredatla eğitime başlayacağız. Daha iyi bir eğitimle. Çocuklarımızı bilgi hamalı yapmak istemiyoruz. Öğrettiğimiz bilgilerin çocuklarımızın hayatlarında faydası ve katkısı olsun yani geleceğinde o bilgi kendisine faydalı olsun diye. İyi bir yoldayız. Bize güvenin” sözlerini söyledi.

Referandum Açıklaması

16 Nisan günü gidilecek olan referandum ile ilgili açıklamad bulunan Bakan Yılmaz, “Kesinlikle bundan sonra hükümet olmak istiyorsak, uzlaşma gelecek. Uzlaşmanın da Türkiye'ye faydası var. Uzlaşma herkesi değiştirir ve orta noktaya getirir. Kavgadan ve kutuplaştırıcı dilden uzak tutar. Türkiye'nin bir barış iklimine ihtiyacı var. Onu da bu sistem sağlayacaktır. Türkiye'de ki yürütme iki başlıdır. İki başlılığı kaldıracağız. Ancak yürütmenin bir başı herşeyden sorumlu Başbakan. Diğeri de çok yetkili ancak sorumsuz. Diyoruz ki yetkiyi ikiye bölmeyelim. İki başlılığı ortadan kaldıralım. Yetki verdiğimiz her şeyden sorumlu olsun. Bu 16 Nisan'da ki halk oylamasına 2007'de ki oylamayla bu millet 'evet' demiş oldu. Yani çoğunu yaptı. Çok az bir kısmı kaldı. Tek suçladıkları şu, 'tek adam' diyorlar. Başkada suçladıkları yok. Biz de şunu diyoruz. 'Tek adam yalnızdır. Güçlü olmaz.' Tek adam ne zaman güçlüdür? Millet yanında durduğu zaman güçlüdür. O zaman millet kimin yanında duracağını bilir. Millet Kılıçdaroğlu'nun yanında durursa Kılıçdaroğlu güçlü, millet Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durursa o güçlü. Millete kızamayanlar 'niye Tayyip Erdoğan'a destek veriyorsun. Yanında duruyorsun' diye kızamayanlar bu sefer Tayyip Erdoğan'a kızıyorlar ki 'bu millet neden senin yanıda duruyor' diye. İyide 15 Temmuz'da bu millet gördü. Zifiri karanlıkta fırtınalı hava da bir vatan gemisini sağ salim limana ulaştıran bir lideri gördü. Millet kimin yanında duracağını bilir. Evlatlarımız, ülkemiz, Türkiye için vatan için ve bayrak için 21'nci yüzyılda Türkiye'yi lider yapmak için buna 'evet' dememiz gerekir. Yüz akıyla diyeceğiz inşallah. Bu sistemde vatandaşın kaygı duyacağı hiç bir şey yok.” sözlerini söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz daha sonra Türkeli ilçe ziyareti için karayoluyla ilden ayrıldı.

5haber.com  |  Sinop

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.