İsmet Yılmaz'dan Yeni Müfredat Eleştirilerine Son Dakika Yanıtı: "Söyledikleri Doğru Değil"

Gündemde devam eden yeni müfredat eleştirilerine cevap Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. İsmet İnönü'den bahsedilmiyor ve öğretmenlerin görüşü alınmadı eleştirilerine cevap veren Bakan Yılmaz'ın açıklamaları haberimizde.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz'dan Yeni Müfredat Eleştirilerine Son Dakika Yanıtı: "Söyledikleri Doğru Değil"

Yeni müfredat tartışmaları gittikçe artıyor. Son olarak tartışmalar a Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'da katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen müfredata yönelik gündemde yer alan eleştirilere yanıt vererek, "Birinci İnönü Savaşı'ndan, İkinci İnönü Savaşı'ndan bahsedip de İnönü'den bahsetmemek olur mu? Lozan Anlaşması'ndan bahsedeceksiniz, bu ülkenin bağımsızlığını sağlamış bir anlaşma, İnönü'den bahsetmeyeceksiniz; olabilir mi? Söyledikleri doğru değil" sözlerini söyledi.

Ankara Fen Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne dağıtımı törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlık tarafından hazırlanan yeni müfredat taslağına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Yılmaz, "Herkesin dile getirdiği husus üç; birisi Atatürkçülük, birisi İnönü diğeri de evrim teorisi. Demek ki gerileri hakkında söyleyecek hiçbir kelimeleri yok. Bu da demektir ki biz çok doğru yaptık. Atatürk'ün sözü var. 'Cumhuriyet benim en büyük eserimdir' diye. Eğer siz, cumhuriyeti güçlendirirseniz Atatürk'e hizmet ediyorsunuz, Atatürkçülüğün yolundasınız, onun ilkelerini yaşatıyorsunuz demektir" sözlerini söyledi..

İnönü'den Bahsetmeme İddiaları

İsmet İnönü'nün yeni müfredatta yer almamasının, söz konusu olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Birinci İnönü Savaşı'ndan, İkinci İnönü Savaşı'ndan bahsedip de İnönü'den bahsetmemek olur mu? Lozan Anlaşması'ndan bahsedeceksiniz, bu ülkenin bağımsızlığını sağlamış bir anlaşma, İnönü'den bahsetmeyeceksiniz; olabilir mi? Atatürk rahmetli 38'de ölmüş, yerine bir cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci cumhurbaşkanı İnönü olmuş. Ondan bahsetmemek olur mu? Dolayısıyla her iki konuda da söyledikleri doğru değil" dedi.

Öğretmenlerin Görüşü Alınmadı İddialarına Cevap

'Taslakta öğretmenlerin görüşü alınmadı' eleştirilerine de yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şöyle konuştu: "Yine görüyorum. Bu müfredatta öğretmenlerin görüşleri alınmadı, deniyor. Kesinlikle o da doğru değil. Şu ana kadar çerçeve, taslak. Lütfen inceleyin, bakın. Bu taslağı katkılarınızla daha iyi hale getirelim, diyoruz. 'Bu taslakta öğretmenlerin görüşü alınmadı'. Doğru değil. Bütün çalışanlar öğretmenlerimiz. Türkiye'de bu ana kadar her seçime giderken, anket yaparlar. 'Bu anketörlerin gelip, hiçbiri beni görmedi, bana sormadı'. Bana sormadı, diye bu anket doğruyu yansıtmıyor; diyebilmek mümkün mü? İlla ki bir işin doğru olduğunu kabul etmek için anketörün size mi gelmesi lazım?"

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.