İsrail Profesörden Açıklama: Türkiye’deki Deprem İsrail’i De Salladı!

Türkiye’deki şiddetli deprem İsrail’i de sarstı. İsrail Profesörden depremle ilgili açıklama geldi.

Yayınlanma:
İsrail Profesörden Açıklama: Türkiye’deki Deprem İsrail’i De Salladı!

İsrail Profesör depremde sallanan kabuğun İsrail’i de feci şekilde sarstığını söyledi. Deprem şiddetinin ne kadar büyük ve sarsıcı nitelikte olduğunun altını çizerken, Türkiye’de yaşanan depremin şiddetli yanları da İsrail tarafından hissedildiğini belirtti. Türkiye fay hatlarında parçalanan kabuğun, çok büyük bir etki yarattığını sadece Türkiye’de değil İsrail’den bile hissedildiğini ifade etti. İsrail’de Türkiye’den kaynaklı olarak açığa çıkan depremlerin şiddetli bir etkiye sebebiyet vermiş olduğunun altını çizdi. Bu sayede İsrail’de küçük şekilde depremler hissedilmeye başlandı.

İsrail’den Hissedildi!

Dünyanın belki de en büyük depremlerinden birine şahit olduğumuz şu günlerde akıl almaz bir facia ile karşı karşıya kaldığımız bir gerçek. Öyle ki yaşanan şiddetli depremlerde İsrail’den bile hissedilmeye başlanmasına neden oldu. Tarihindeki depremlere bakıldığında her ne kadar tipik deprem benzerliği sunuyor olsa da şiddet bakımından en büyükleri arasına girebilir. Dünyada yaşanan büyük çaplı depremler arasında Kahramanmaraş üssü şekilde başlayan ve toplamda 10 şehrimizi de etki altına alan 7.7 üzerindeki deprem öne çıkıyor.

Depreme bakıldığında toplamda 1000 metreyi aşmaya başlayarak yer kabuğundaki çatlamalara sebebiyet vermeye neden olan depremin yoğun ve sarsıcı bir etki bırakmaya neden olduğu ifade edildi. Yaşanan büyük çaplı kırılmalar, Türkiye’den başlarken diğer yandan İsrail’den de hissedilmesine nedenn oldu.

Türkiye Depremi İçin’’Yeterince Kötü’’!

Türkiye’de deprem felaketi sonrasında İsrail profesör ve diğer uzmanlarda depremle ilgili açıklamalarına devam ediyor. Türkiye’deki yaşanan deprem felaketi ile ilgili olarak yeterince kötü deniyor. Türkiye2deki büyük çaplı depremin etkileri sadece 10 şehirle kalmadı. Aynı zamanda da İsrail’de küçük depremlerin bile oluşmasına zemin hazırlamış olduğu vurgulandı. Özellikle deprem faciasının yaşandığı yoğun nüfuslu yerlerde de deprem felaketlerin hasarlarının hissedilmiş olduğu söylendi.

Profesör Agnon, deprem ile ilgili açıklamalarına yer verirken, şimdiye kadar görülen depremlerin de en büyüğü olabilir dedi.Özellikle fay hatlarındaki kırılma noktalarının İsrail’i de ele alarak küçük çaplı depremlere neden olduğu vurgulandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.