İsrail’de Kriz Her Geçen Gün Büyüyor!

İsrail’de kriz her defasında daha da fazla artmaya başladı. Öyle ki Başkan Netanyahu’nun yargı reform tasarısını reddetmesiyle kriz daha da faszla büyümeye başlamış oldu.

Yayınlanma:
İsrail’de Kriz Her Geçen Gün Büyüyor!

İsral Başkanı Netanyahu’nun Cumhurbaşanı Herzog’un önermiş olduğu yargo reform tasarısını reddetmesi de olayın ateşini fitillemesine neden oldu. İsrail’de şu günlerde alınan kararlarla ilgili durumlar konuşulurken, İsrail’in her geçen gün kriz döneme girmesine neden oldu. İsrail’de ele alınan konulardan biri de yargo reformu krizi olurken, Başbakanın tasarıyı reddetmiş olması üzerinde tartışma yaratan konulardan biri haline geldi.

Netanyahu Twitter Hesabından Paylaşım Yaptı!

Konuyla alakalı olarak İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Twitter resmi hesabı aracılığıyla açıklama geld. Başkan açıklamasında yargı düzenlemesine dair önemli noktalara değinirken, Cumhurbaşkanı Herzog’un bu önerisinin iç savaş sıkıntılarına maruz kalabilme potansiyeli olduğunun altını çizdi. Yaşanan krizin bir an önce aşılması için önermiş olduğu halk tasarısı hakkında da önerilerde bulundu. Cumhurbaşkanı tarafından sunulan tasarının iç karışıklığa maruz bırakması an meselesi olduğunu ve bu sebepten dolayı reddetmenin daha doğru olduğunu savundu.

Tasarı İsrailleri Sokağa Dökmüştü!

Tasarı duyurulmasının ardından İsrailli halk bu duruma karşı çıkarak sokağa dökülmüştü. Yerel halk tarafından da benimsenen bir durum olmadığını ve iç karışıklığı tetikleyen risk içerikli bir tasarı olduğunu ifade eden Netanyahu’dan son derece kritik diyebileceğimiz açıklamalar geldi. Tasarının açıklamasıyla İsrail bölgesinde de tepkiler her geçen süre zarfında çığ gibi büyümeye devam ediyor. Doğal olarak tepkilerin karşı konulmaz bir duruma gelmesine karşı da İsrail Hükümetinin endişeleri çok fazla. Zaten İsrail Başbakanı Netanyahu’dan böyle bir karar gelmesinin altında yatan en açık durumlardan biri de İsrail halkının tasarıyı hiçbir şekilde kabul etmemesi ve hatta karşı çıkacak tepkiler ortaya koyması denebilir.

Yargının bağımsızlığa karşı müdahalesi olarak görülen tasarıya karşı tepki her geçen süre daha fazla olmaya başladı. Yargının yetkilerinin kısıtılandırılmış olduğu tasarı, yoğun bir şekilde eleştiriye maruz kalan konulardan biri olmuştu. İsrail’i bir hayli meşgul eden konu, krizi daha da fazla tetiklemeye neden oluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.