İsrail'de Yangınlar Kontrol Altına Alındı (İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür)

İsrail'de Salı gününden bu yana devam eden orman yangınları kontrol altına alındı. Ancak bazı bölgelerden halen yangın ihbarları olduğu alınan son dakika bilgileri arasında. İşte İsrail'de son durum.

Yayınlanma:
İsrail'de Yangınlar Kontrol Altına Alındı (İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür)

Son günlerde İsrail'de art arda meydana gelen ve binlerce kişinin evlerinden tahliye edilmesine sebep olan orman yangını sonunda kontrol altına alındı.

Geçtiğimiz Salı gününden bu yana, ülkenin çeşitli yerlerinde başlayan ve bir anda ülke genelinde binlerce hektarlık ormanı küle çeviren yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı gelen son dakika bilgileri arasında. Yapılan açıklamada şu anda ülke genelinde devam eden büyük bir çapta orman yangınının olmadığı da belirtildi. Öte yandan İsrail’in Kanal 2 televizyonuna göre, Hayfa kentine bağlı el-Hadire ile Kudüs’e bağlı Nataf ve güneydeki Kiryat Malahi bölgelerindeki ormanlık alanlarda yeniden yangın çıkmaya başladı.

Alınan yeni ihbarlarla yeniden harekete geçen itfaiye ekipleri, orman yangınlarını tamamen söndürmek için çalışmalara devam ediyor.

Türkiye Yangına 3 Söndürme Uçağı ile Destek Verdi

Yangınların artması ile birlikte dış ülkelerden de yardım isteyen İsrail'e Türkiye'de 3 söndürme uçağı gönderildi ve yangınlara müdahale edildi.

İsrail Cumhurbaşkanından Recep Tayyip Erdoğan'a Teşekkür Telefonu

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme aracı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. İsrail, ülkenin çeşitli noktalarında çıkan yangınların söndürülebilmesi için Türkiye dahil bazı ülkelerden yardım talebinde bulunmuştu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.