İsrailli Komutanın Cebinden Çıkan Türk Lirası Herkesi Duygulandırdı

Depreme yardıma gelen ülkeler arasında İsrail’de vardı. İsrail’li kurtarma ekibi deprem sonrası ülkelerine geri döndüler.

Yayınlanma:
İsrailli Komutanın Cebinden Çıkan Türk Lirası Herkesi Duygulandırdı

Tüm ülkelerde olduğu gibi İsrail’de de Türkiye’de meydana gelen deprem çok uzun süredir konuşuluyordu. Herkes yardıma koşarken İsrailli ekipte ilk olay yerine gelen ülkeler arasında yer almıştı. Geri dönen ekip içinde İsrailli komutan yaptığı konuşma ile herkesi duygulandırdı.

Yardıma Giden Ekibin Lideriydi

İsrailli komutanın cebinden Türk lirası çıktı! Herkesi duygulandıran konuşma yaptı. Cebinden çıkardığı bir Türk kuruşuyla Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan İsrailli subayın hikayesi dinleyenleri duygulandırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye gönderilen uluslararası arama kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayarak ülkelerine döndü.

Kurtarma çalışmaları geçtiğimiz günlerde pek çok il ve ilçe de tamamlanmıştı. Yalnız iki gün önce Hatay’da meydana gelen ve yeni ölümlerin yaşanmasına neden olan deprem nedeniyle geri dönen bazı yardım ve kurtarma ekiplerinin de tekrardan bölgeye nakledildiğini görüyoruz.

Ekip İsrail’de Resmi Tören İle Karşılandı

Kurtarma operasyonu sonrası uzunca bir süre boyunca İsrail basını da bu çalışmalara yakından göz atıyordu. Gerekli kurtarma operasyonunun nasıl yapıldığını ve ne gibi bir yol izlendiği de masaya yatırılıyordu.

Operasyona katılan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) arama kurtarma ekibini karşılamak üzere Kahramanmaraş'ta bir tören düzenlendi. Törene Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar da katıldı.

Büyükelçi Torunlar, İsrailli heyeti Türkiye'deki çabalarından dolayı överken, Başbakan Netanyahu da "İsrail halkı sizinle gurur duyuyor. Çalışmalarınızı takip ettik ve dünyaya İsrail Devleti'nin gerçek ve etkileyici güzelliğini gösterdiniz" dedi.

İsrail Yardıma İlk Katılan Ülkeler Arasında Yer Aldı

Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm dünya ülkeleri hızlı bir şekilde deprem bölgesine yardım ekiplerini göndermeye başladılar. Bunlar arasında özellikle çevre ülkeler – dost ve kardeş ülkeler çok hızlı bir şekilde yardım faaliyetlerine dahil oldular. Hiç şüphesiz İsrail’de bu ülkelerden bir tanesi olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. Aynı zamanda ülkede bir de depremzedeler için yardım kampanyası düzenlendi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.