İstanbul , Kocaeli ve Tekirdağ'da Kamu Personellerine Yönelik FETÖ Operasyonu

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında örgütün kamu ayağına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte operasyonlarda son durum ve gözaltına alınan isimler.

Yayınlanma:
İstanbul , Kocaeli ve Tekirdağ'da Kamu Personellerine Yönelik FETÖ Operasyonu

Sınavlarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Kocaeli'de katip olan 6 kadın ile 2 FETÖ ablası, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sev edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir titizlikle yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2012 yılında yapılan zabıt katipliği sınavı ile katip olanlarla ilgili incelemede bulunuldu. Terör örgütü içerisinde yetişmiş, usulsüzlük yapılarak kazandıkları sınavlar sonucunda katip olan İzmit'te 2 kişi, Bolu, Sakarya, Mardin ve Amasya'da ise birer kişi olmak üzere 6 kadın ile organizasyonu sağlayan 2 abla olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alınan 8 kadın işlemlerinin ardından bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis Okulu Yapılanması

FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında, aralarında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18 kişi, "Terör örgütü üyeliği" suçlaması ile tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında, gözaltına alınan aralarında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 29 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık şüphelilerden 28'ini tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. 1 kişiyi ise serbest bıraktı.

Hakimlik, ifadelerini aldığı 28 şüpheliden 18'i hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama kararı verdi. Diğer 10 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

Tekirdağ

Çorlu'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan Çorlu Belediyesi eski İmar Müdürü Bilal P., hakkında gözaltı kararı verildi.

Çorlu Belediyesi bünyesinde İmar Müdürü olarak görev yaptığı sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınarak ihraç edilen Bilal P., Ankara’daki soruşturma kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Bilal P., Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.