İstanbul merkezli 40 İl'de FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına dev operasyon: 144 Gözaltı

Alınan son dakika bilgilerine göre İstanbul merkezli 40 İl'de terör örgütü FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
İstanbul merkezli 40 İl'de FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına dev operasyon: 144 Gözaltı

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik son dakika operasyonu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyon kapsamında örgüt ile bağlantısı olduğu tespit edilen askerler ve "örgütteki abilerin" de bulunduğu 144 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Alınan son dakika bilgilerine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürütülen soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)'nin TSK içindeki yapılanmasına operasyon düzenlendi. TSK'daki FETÖ'cülere yönelik yürütülen soruşturmada, 144 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı kararı üzerine polis ekipleri, İstanbul merkezli birçok ilde operasyonlar için düğmeye bastı.

Şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli birçok ilde toplamda 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şu ana kadar kentte 20 civarında kişiyi gözaltına aldığı edinilen son dakika bilgileri arasında.

Diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla yaklaşık 40 ilde operasyonların sürdüğü belirtildi.

Son dakika haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.