İstanbul Ortaköy'deki Saldırıyı Hangi Örgüt Yaptı? (Son Dakika Açıklaması Geldi)

Gece saatlerinde İstanbul'un Ortaköy İlçesinde bulunan ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen silahlı saldırı sonucu 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı hangi örgütün yaptığı konusu hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İstanbul Ortaköy'deki Saldırıyı Hangi Örgüt Yaptı? (Son Dakika Açıklaması Geldi)

İstanbul'da yılbaşı eğlencesinde olan vatandaşlara yönelik düzenlenen hain saldırı gerçekleşti.

Gece saat 01.15 sularında meydana gelen olayda, bir terörist elinde silahlı Reina'nın önüne gelerek buradaki bir polis ile bir vatandaşı şehit etti. Ardından gece kulübünün içerisine giren silahlı terörist, sağa sola rastgele ateş açmaya başladı.

Yılbaşı kutlamaları için gece kulübüne gelen ve yeni yıla girmenin coşkusunu yaşamak için gece kulübüne toplanan insanların üzerine ateş açan terörist, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son dakika açıklamasına göre, burada toplamda 39 kişiyi şehit etti. Olayda 65 kişi de yaralanırken yaralıların 4'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Saldırıyı Hangi Örgüt Düzenledi?

Son dönemde Türkiye'nin terörle mücadelede ciddi adımlar attığı ve terör örgütlerine yönelik operasyonları hızlandırdığı zamanlarda terör örgütleri hain yüzlerini sivil şehir merkezlerinde polise, askere ve sivil vatandaşa saldırarak gösteriyor.

Önceki akşam düzenlenen hain saldırıda da ilk bulgular, IŞİD'i gösteriyor. terör örgütlerinden PKK, TAK, DHKP-c ve DEAŞ genel olarak asker ve polislere yönelik saldırılar gerçekleştirirken, IŞİD, düzenlediği hain bir saldırıda verebileceği en fazla zayiatı düşünür. IŞİD, sivil-asker-polis ayrımı gözetmez.

Reuters'ten Açıklama

Rusya Haber Ajansı tarafından yapılan son dakika açıklamasında İstanbul Ortaköy'de meydana gelen saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği belirtildi.

Diyanetten Saldırı le İlgili Açıklama: "Bu Bir Vahşettir"

Görmez yazılı açıklamasında, "Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır" ifadesini kullandı.

"Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur" diyen Görmez, " Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir ve topyekün insanlıktır. Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bu gece yapılan terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir müslüman vicdanın asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle telin ediyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.