İstanbul Referandum Sonuçları (İstanbul'da Evet mi Önde Yoksa Hayır mı Önde?) Sandıkların Tamamı Açıldı

Sandıklar kapandı ve oylar sayılmaya başlandı. Oyların sayılması tamamlandı. Oyların sayılmasının tamamlanması sonrası İstanbul'daki referandum sonuçları araştırılmaya başlandı. İşte İstanbul'daki referandum ile ilgili alınan son bilgiler ve Evet ile Hayır oylarının yüzdesi.

Yayınlanma:
İstanbul Referandum Sonuçları (İstanbul'da Evet mi Önde Yoksa Hayır mı Önde?) Sandıkların Tamamı Açıldı

18 Maddelik anayasa değişikliği referandumu sona erdi. Aylardır beklenen referandum Türkiye geneli 81 İlde yapıldı ve sandıklar kapandı.

Saat 17.00 itibariyle Türkiye genelinde oy verme işlemi sona ererken sandıklarda açılmaya ve oylar sayılmaya başlandı. Oyların sayılmaya başlanması ile meraklı bekleyiş başladı. Sandıklar oy verme işlemi için kapandı ve sandık görevlileri, oy sayma işlemlerine başladı. Saat 16'da sona eren oylamaların sayımlarının tamamlandığı tahmin ediliyor. Peki İstanbul'da sandık sonuçları açıklandı mı? İstanbul evet hayır oranları yüzdesi açıklandı mı? Kaç kişi anayasa değişikliği için evet dedi? Kaç kişi, referandumda Cumhurbaşkanlığı sistmeini ön gören 18 maddelik anayasa değişikliğine hayır dedi? İşte İstanbul seçim sonuçları.

İstanbul'da sandıklar saat 17.00'da kapatıldı. Sandıkların kapanması ile birlikte oy sayma işlemi başladı. Sayma sonuçlarına göre evet ve hayır oylarının sağlaması yapılacak ve Yüksek Seçim Kuruluna gönderilmek üzere tutanağa eklenecektir. Referandum sonuçları ise Yüskek Seçim Kurulunun seçim yasağını kaldırması sonrasında yayınlanacak.

İstanbul'da sandıklar açıldı ve oylar sayılıyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com'un bu haberini takipte kalın.

Sonuçlar (Saat: 21.23)

Açılan sandık oranı yüzde: 100

EVET: 48.66

HAYIR: 51.34

Seçim Yasağı Saat Kaçta Kalkacak?

Mevzuatta yer alan bilgiye göre seçim yasakları, saat 21.00'dan itibaren kaldırılır.Ancak seçim sonuçlarının erken belli olması ile YSK bu yasağı daha erken saatlerde kaldırabilir. Daha önceki seçimlerde seçim yasağı erken saatlerde kaldırılmıştı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.