İstanbul'da İhraç Edilen Polislere Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul'da FETÖ bağlantısı nedeniyle mesleklerindne ihraç edilen polislere yönelik FETÖ operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşte operasyonların detayları.

Yayınlanma:
İstanbul'da İhraç Edilen Polislere Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen polislere yönelik İstanbul'da operasyon başlatıldı.

Bu gün sabah saatlerinde İstanbul'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen polislere yönelik operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından hakkında işlem yapılmak ve ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 20 ilde bulunan 101 adrese operasyon düzenledi. Meslekten ihraç edilen polislere yönelik düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 4'ü emniyet müdürü, 9'u komiser toplam 89 polisten 62'si yakalanarak gözaltına alındı. 27 polisin ise aranmasına devam ediliyor. Eski polislerin, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı olan 'ByLock' kullandıkları da ileri sürülüyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, kamu haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com |  İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.