İstanbul'da Kar Yağışı Hayatı Felç Etti!! Ulaşım Durdu , Uçak, İç Hatlar ve Vapur Seferleri İptal Edildi | Son Dakika

İstanbul'da kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, kentte hayatı durma noktasına getirdi. İşte alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
İstanbul'da Kar Yağışı Hayatı Felç Etti!! Ulaşım Durdu , Uçak, İç Hatlar ve Vapur Seferleri İptal Edildi | Son Dakika

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, hayatı felç etti. Bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte hayat, durma noktasına geldi.

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarına binebilmek için ana yollara yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Yoğun kar yağışı ve yolların karla kaplı olması nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı. İş yerlerine araçları ile gitmek isteyen bazı vatandaşlar araçlarını ara sokaklardan çıkartamadı. Bazı vatandaşlar ise araçlarını dün akşamdan kolay bir şekilde çıkabilecekleri yerlerde bıraktı. Bir vatandaş kar ile kaplanan aracını sıcak su ile temizlemeye çalıştı. İstanbul'un yokuş semtlerinde araçlar yamaçlarda çıkamayarak patinaj yaptı. Şişli -Akağalar Caddesi'nde bir taksi şoförü hızını alamayarak hızlı bir şekilde yokuş aşağıya kaydı. Korna çalarak aşağıya kayan taksinin önünde şans eseri araç ve yayanın olmaması herhangi bir yaralanma veya can kaybına neden olmadı. Cadde üzerlerinde park halinde çok sayıda aracın olduğu görüldü.

Vapur Seferleri Durduruldu

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Şehir Hatları tüm seferlerini iptal etti. İskelelerden yapılan anonslarda seferlerin iptal edildiği duyuruldu. Motor seferlerinin ise devam ettiği görüldü. Dentur Terminal amiri Ömer Faruk Çelikçi, "Vapur seferleri şu an için iptal. Yolcu motorları devam ediyor. Hava şartları kötüye giderse iptal edilebilir .Şu an seferlerimiz aksatılmadan devam ediyor" dedi.

Gemi Geçişleri Kapatıldı

İstanbu Boğazı'da çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İstanbul Boğazı'nın saat 08.55 itibarıyla çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi.

Şehit Hatlarında Sefer İptalleri

İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışıyla şehir hatları sefer iptalleri yaptı.İskelelerden yapılan anonslar doğrultusunda Kadiköy-Beşiktaş,Kadiköy-Eminönü ve Kadiköy-Karaköy seferlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu anons edildi.

THY'nin 500 Seferi İptal Edildi

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapacağı 500 seferini iptal etti.Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı.Devlet Hava Meydanları İşletmesi dün akşamdan beri aksama olmaması için yoğun olarak karla mücadele etti. Pistler açık tutulmaya çalışılmasına rağmen uçaklar sefer aksamaları nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı

5haber.com   | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.