İstanbul'daki Silahlı Baskın Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

İstanbul'un Ortaköy İlçesinde bulunan bir gece kulübüne yönelik düzenlenen silahlı saldırı, dünya basınında geniş yer buldu. İşte dünya basınında saldırının yankıları.

Yayınlanma:
İstanbul'daki Silahlı Baskın Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

İstanbul'da bir gece kulübünde gerçekleşen saldırıya diğer ülkelerden tepki gelmeye başladı.

Çin

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na Ortaköy'deki terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying tarafından yayımlanan duyuruya göre, Bakan Wang mesajında Çin'in Ortaköy'deki terör saldırısını sert biçimde kınadığını kaydetti.

Terörizmin her türlüsüne karşı çıktıklarını belirten Bakan Wang, Türkiye ve uluslararası toplumla el ele vererek teröre karşı işbirliğini güçlendirmeye, bu yolla bölge ve dünyada istikrar ve emniyeti muhafaza etmeye hazır olduklarını da ifade etti.

Almanya

İstanbul’un ünlü eğlence merkezine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı Alman basınında geniş haber olarak yer aldı. Saldırıya ilişkin ilk bilgileri flaş olarak duyuran medyadaki ilk haberler şöyle:

Bild Online: Silahlı saldırganlar İstanbul’da gece kulübüne saldırdı

İstanbul’da bir gece kulübüne yönelik saldırıda, medyada yer alan bilgilere göre 39 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin polis, diğerinin ise sivil olduğu belirtiliyor. Noel baba kostümü içerisindeki en az iki saldırgan kulübe girerek kalaşnikoflarla etrafa ateş açtı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: İstanbul’da gece kulübüne silahlı saldırı

İstanbul’un merkezindeki tanınmış bir gece kulübüne yılbaşı gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. En az bir saldırganın gece kulübüne girerek ateş açtığı belirtiliyor. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Olyda 39 kişi hayatını kaybetti.

Zeit Online: İstanbul’da gece kulübüne saldırı

İstanbul’da bir gece kulübüne yapılan saldırıda medyada yer alan haberlere göre çok sayıda kişi yaralandı. Ortaköy’deki kulübe giren iki silahlı saldırganın ateş açt. Türkiye’de geçen yıl çok sayıda saldırı gerçekleştirilmişti.

Welt Online: İstanbul’da gece kulübüne yapılan saldırıda 39 ölü

Sabaha karşı iki saldırganın partiye katılanlara ateş açtığı belirtiliyor. Saldırganlardan biri kulüp içerisine saklanırken, polis kulübe operasyon yapmaya hazırlanıyor. Saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.