İstanbul’un Fethinin Yıldönümü Programı

İstanbul’un Fethinin yıldönümünde Şekercihan Derneği tarafından organize edilen bir fetih programı düzenlenecek. İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya konulu program hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma:
İstanbul’un Fethinin Yıldönümü Programı

İstanbul’un fethi yıldönümü kapsamında hazırlanan "İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya" adlı programa çok sayıda STK yöneticileri ve önemli isimlerinde katılması bekleniyor.

İstanbul’un fethi dolayısıyla Şekercihan Derneği tarafından organize edilen fetih programında, fetihle birlikte Müslümanların galibiyet ve birlik sembolü olarak önem kazanan Ayasofya konusu ele alınacak.

DÜNYA KURAN OKUMA BİRİNCİSİ İLE BAŞLAYACAK

Fetih programı dünya Kuran okuma birincisi Tayfun Sönmez’in Kur’an tilavetiyle başlayacak. Renkli akışla devam edecek programda konuşmacıların yanı sıra canlı ilahi ve şiir dinletileriyle de günün anlamı yansıtılacak.

EN BÜYÜK FARZ VAZİFE

“Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslamdır.” diyen Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur eserleri ışığında gerçekleştirilecek olan Fetih programının ana konularından birisi de İslam birliği olacak. Akademisyen, araştırmacı ve yazarların da katılımıyla gerçekleşecek olan programın temasını “İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya” oluşturuyor.

PROGRAM HAKKINDA

Fetih programında yer alacak konuşmacılardan SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak ÖZGEL, “Risale-i Nur’da İttihad-ı İslam” konusunu ele alacak. Edebiyatçı yazar İslam YAŞAR ise “Fetih ve Ayasofya” konusunu anlatacak. Fetih programı kapsamında, Mesut KÖSEOĞLU yorumuyla şiir ve Mesut YAVAŞ’ın yorumuyla ilahi dinletisi de programda yer alacak.

KOLAY ULAŞIM

15 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan Fetih programı İstanbul Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek program saat 14.00’de başlayacak.

PROGRAM AFİŞİ

fetih-ayasofya-programi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.