İşten Çıkarma 3 ay yasaklandı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kappsamında ekonomik ,sosyal, düzenlemeler içeren 62 maddelik taslak metin hazırlandı. İstihdamı korumak adına işten çıkarmalar 3 ay yasaklandı. Cumhurbaşkanı bu yasağın süresini 6 aya kadar...

Yayınlanma:
İşten Çıkarma 3 ay yasaklandı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kappsamında ekonomik ,sosyal, düzenlemeler içeren 62 maddelik taslak metin hazırlandı. İstihdamı korumak adına işten çıkarmalar 3 ay yasaklandı. Cumhurbaşkanı bu yasağın süresini 6 aya kadar uzatabilecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında hazırlana taslak metne göre ;4857 sayılı iş  kanununa getirilen Geçici İstihdam Güvencesi Adında geçici madde eklenerek işten çıkarmalar için 3 aylığına yasaklanması planlandı. Cumhurbaşkanı isterse6 aya kadar uzatabilir. Tedavi edilemez hastalığı olan çalışanlar söz konusu düzenlemede istisna kapsamında alındı. çalışanın tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve çalışmasında sakınca bulunduğunun saplık kurulunca saptanması durumunda işten çıkarma gerçekleştirilebilecek.

İşten çıkarılmalların yasaklandığı metinde işverenlere aynı süreler kapsamında ücretsiz izne çıkarma hakkı verildi. Ücretsiz izne ayrılanlar ve işten çıkarılanlara devlet desteği verilecek. Ücretsiz izin verilenler ile  15 mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizilik si

sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek. yardımın süresinide Cumhurbaşkanı 6 aya kadar uzatacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.