İtalya Sahil Güvenliğinden Flaş Açıklama: "Akdeniz'de 100 Sığınmacı Öldü"

İtalyan Sahil Güvenliğinden yapılan son dakika açıklamasına göre Akdeniz açıklarında bir mülteci gemisinin battığı ve 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceğinden korkulduğu belirtildi. İşte yapılan açıklama ve bölgede son durum.

Yayınlanma:
İtalya Sahil Güvenliğinden Flaş Açıklama: "Akdeniz'de 100 Sığınmacı Öldü"

Son yıllarda yaşanan sığınmacı ölümlerine bir yenisi daha eklendi. Alınan son dakika bilgilerine göre Akdeniz’de Libya kıyıları açıklarında batan sığınmacı teknesinde 100’e yakın sığınmacının öldüğünden korkuluyor.

İtalyan Sahil Güvenliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ‘‘Sekiz sığınmacının cesetlerine rastlanmış, dört sığınmacı da canlı olarak kurtarılmıştır. Bu kişilerden alınan bilgiye göre batan teknede 107 kişi mevcutmuş.’’ denildi.

Sağ kalan sığınmacıların AB Sınır Güvenlik Örgütü Frontex için görev yapan Fransız askeri gemisi tarafından kurtarıldığı açıklandı.

Kurtarma ve arama çalışmaları için Frontex’in bölgeye bir uçak, İtalyan Deniz Kuvvetleri’nin de bir helikopter gönderdiği, ayrıca bölgedeki bir çok ticari geminin de olay yerine yönlendirilerek arama- kurtarma çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi.

Son 36 saat içinde Libya açıklarında 750 dolayında sığınmacının da sağ olarak kurtarıldığı alınan son dakika bilgileri arasında.

Bölgede korkulan şey ise kaybolan 100'den fazla sığınmacının hayatını kaybetmiş olması.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, dünya haberlerinden, sıcak gelişmelerden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com   | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.