İtü’lü Jeolog Prof. Dr Ziyadin Çakır Açıkladı! Hangi Fay Hatlarında Gerilim Arttı! Stres Transferi Sonrası 4 Bölgeye Dikkat

Doğu Anadolu fay hattının kırılması, diğer fay hatlarını da etki edebileceğinden dolayı stres transferi sonrası 4 bölgeye dikkat çekildi. İşte İtü’lü Jeolog Prof. Dr Ziyadin Çakır açıklamaları.

Yayınlanma:
İtü’lü Jeolog Prof. Dr Ziyadin Çakır Açıkladı! Hangi Fay Hatlarında Gerilim Arttı! Stres Transferi Sonrası 4 Bölgeye Dikkat

Büyük çaplı yaşanan depremler, fay hattlarında hangi noktalarda gerilimin artmasına neden olduğunun sorgulanmasına neden oluyor. Prof. Dr Ziyadin Çakır konuyla ilgili tüm düşüncelerini aktardı. Habertür Alper Turuş’a açıklama yapan Prof. Dr. Ziyadin Çakır, DAP’ta meydana gelen kırık fay hatlarının .diğer fay geçişlerini de etkilediğini söyledi. Bu sebepten dolayıdır ki ülkemizde yaşanan büyük çaplı deprem tehlikesinden sonra artçıların sık sık yaşanma durumunun olacağını bildirdi.

6.jpg34.jpg6.jpg

İşte Gerilim Fay Hatları ve Beklenen Deprem Büyüklükleri!

Ne yazık ki deprem ülkemizde sürekli bir tedirginlik ortamının yaşanmaya başlamasına neden oldu. Gerilim fay hatları ve beraberinde beklenen deprem büyüklükleriyle ilgili olarak işin uzmanı olan Prof. Dr Ziyadin Çakır açıklama yaptı. Tehlike oluşturması muhtemel gerilim fay hatlarını belirtti. Belirtilen gerilim fay hatları hangi noktalarda var diye bakıldığında Malatya gerilim fay hattı, Suriye gerilim fay hattı, Kıbrıs’ın altından geçen ve Savrun fay hattı. Bu noktalarda yeni bir deprem panik havasının yaşanma ihtimalinin söz konusu olabileceğini söyledi.

En çok stres transferinin de yaşanan 7 üstü Elbistan depreminden sonra Davrun hattında olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Osmaniye, Ceyhan, Kazan, Adana, Kahramanmaraş gibi gerilim fay hattı noktalarında yer alan şehirlerin olduğunu söyledi. Tufan ve Göksun yerleşim yerlerini de etki altına alabilecek bir depremin yaşanma durumu olabileceğini ve burada yaşanacak deprem şiddetinin en az 7 şiddetinde olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Deprem Büyüklüğü 8’i Bile Geçebilir!

En dikkat çeken sözlerden biri de belirtilen 4 fay hattı noktası olurken, depremin büyüklüğünün 8’i bile geçme durumu olabileceğini söyledi. Bu faylar kırılırsa çok büyük bir depremin yaşanma olasılığı olduğunu Endonezya ve Japonya’da meydana gelen deprem şiddetinden bile büyük bir yıkımın yaşanabilme durumunu oluşturabileceğine dair açıklamalarına yer verdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.