İzmir Bayraklı'da Patlama: 1 Polis ve 1 Mübaşir Şehit Oldu , 11 Yaralı | Son Dakika

Son dakika haberi İzmir'den geldi. İzmir Bayraklı'da bulunan Adliye binası yakınlarında patlama olduğu alına son bilgiler arasında. Yapılan açıklamada 1 polis ve 1 mübaşirin şehit olduğu, aralarında polislerin de bulunduğu 11 kişinin yaralandığı patlama sonrası geçici yayın yasağı getirildi. İşte bölgeden alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
İzmir Bayraklı'da Patlama: 1 Polis ve 1 Mübaşir Şehit Oldu , 11 Yaralı | Son Dakika

Son dakika patlama haberi İzmir'den geldi.

İzmir'de bombalı araç saldırısında 1 polis memuru ve 1 mübaşir'in şehit olduğu bildirildi.

İzmir'de adliye binası yakınlarındaki patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği bildirildi.İzmir' de Bayraklı Adliye binasının otopark alanındaki bombalı araç saldırısında aralarında 1 polisin ve 1 mübaşirin şehit olduğu, polis memurlarının da bulunduğu 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Kızılay'dan Açıklama

İzmir Bölge Müdürü  Gökay Gök, yeterli kan stoklarının  bulunduğu söyledi.

Görgü Tanığı Açıklaması

İzmir'de görgü tanığının ifadesine göre; "Terörist  LPG 'li bombalı araçla yaya yürüyen polis memuruna çarpıyor. Adliye  önündeki  polis kontrol noktasına geldiğinde araçtan iniyor ve elindeki düzenekle bomba yüklü aracı patlatıyor"

İzmir' de Bayraklı Adliye binasının otoparkında bombalı araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre aralarında polis memurlarınında bulunduğu 11 kişi yaralandı. Saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü. İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

2 Terörist Öldürüldü

Teröristlerden 2’si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan teröristlerle polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti. Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı. Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

Patlama Sonrası İlk Görüntüler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'nin CNN'de yaptığı açıklamada yangının söndürüldüğü belirtildi. Patlamanın olduğu bölgenin adliye çıkışı olduğu belirtildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için  haber.com adresini takipte kalın.

haber.com |  İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.