İzmir Referandum 2017 Sonucu Açıklandı (İzmir'de Sandıkların Tamamı Açıldı)

Referandum oy sonuçları sayılması tamamlandı. Oyların sayılması ile birlikte YSK'nın seçim yasağı açıklaması bekleniyor. Peki İzmir'de seçim sonuçlarına göre evet ve hayır oyları oranları açıklandı mı? İzmir'de evet oyları mı önde yoksa hayır oyları mı önde. İşte İzmir referandum sonuçları ile ilgili alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
İzmir Referandum 2017 Sonucu Açıklandı (İzmir'de Sandıkların Tamamı Açıldı)

18 Maddelik anayasa değişikliği referandumu sona erdi. Aylardır beklenen referandum Türkiye geneli 81 İlde ve İzmir'de yapıldı. Seçimler tamamlandı ve oy verme işlemi sona erdi.

Saat 17.00 itibariyle tüm Türkiye genelinde bulunan sandıklarda oy verme işlemi sona ererken sandıklarda açılmaya ve oylar sayılmaya başlandı. Oyların sayılmaya başlanması ile seçim sonuçları için sabırsız bekleyiş başladı. Sandıklar oy verme işlemi için kapandı ve sandık görevlileri, oy sayma işlemlerine başlangıç yaptı. Saat 16'da sona eren oylamaların sayımlarının tamamlandığı tahmin ediliyor. Peki İzmir'de sandık sonuçları açıklandı mı? İzmir evet hayır oranları yüzdesi açıklandı mı? Kaç kişi anayasa değişikliği için evet dedi? İzmir'de kaç kişi, referandumda Cumhurbaşkanlığı sistmeini ön gören 18 maddelik anayasa değişikliğine hayır dedi? İşte İzmir seçim sonuçları.

İzmir'de sandıklar saatler 17.00'yi gösterdiğinde kapatıldı. Sandıkların kapanması ile birlikte oy sayma işlemi başladı. Sayma sonuçlarına göre evet ve hayır oylarının sağlaması yapılacak ve Yüksek Seçim Kuruluna gönderilmek üzere tutanağa eklenecektir. Referandum sonuçları ise Yüskek Seçim Kurulunun seçim yasağını kaldırması sonrasında yayınlanacak.

İzmir'de sandıklar açıldı ve oylar sayılıyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com'un bu haberini takipte kalın.

Sonuçlar (Saat: 21.19)

Açılan sandık oranı yüzde 100

EVET: 31.22

HAYIR: 68.78

Seçim Yasağı Saat Kaçta Kalkacak?

Mevzuatta yer alan bilgiye göre seçim yasakları, saat 21.00'dan itibaren kaldırılır.Ancak seçim sonuçlarının erken belli olması ile YSK bu yasağı daha erken saatlerde kaldırabilir. Daha önceki seçimlerde seçim yasağı erken saatlerde kaldırılmıştı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  İzmir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.