İzmir’de Deprem Olur Mu? İzmir’de Deprem Bekleniyor Mu?

Türkiye’de arka arkaya yaşanılan depremler tüm illerdeki vatandaşlarımızı da korku içerisine sardı.İzmir’de deprem olur mu? şeklinde sorular sorulmaya başlandı.

Yayınlanma:
İzmir’de Deprem Olur Mu? İzmir’de Deprem Bekleniyor Mu?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında başka şehirlerde de deprem olur mu diye sorgulanmaya başlanıyor. İzmir’de deprem olur mu? İzmir’de deprem bekleniyor mu? son dönemde en çok sorgulanan ve cevap aranılan sorulardan biri haline gelmeye başladı. Büyük çaplı şekilde yaşadığımız deprem sonrasında tüm gözler fay hattının yoğun bir şekilde geçtiği İstanbul ve İzmir’e gözlerin çevrilmesine neden oldu. İstanbul’da uzmanlar tarafından yapılan açıklamada deprem beklentisinin yüksek olduğu da açıklanmıştı.İstanbul sonrasında İzmir’de de büyük çaplı şekilde deprem paniği olacak mı? uzmanlar tarafından öğrenilmeye çalışılıyor.

Deprem İzmir’de de Olabilir!

Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Hatay, Malatya, Osmaniye, Gaziantep gibi şehirlerimizde meydana gelen deprem ne yazık ki binlerce vatandaşımızdan olmamıza neden oldu. Binlerce yaralı ve ölümün sebebiyet vermiş olduğu 7.7 deprem şiddetinden sonra bir başka merak edilen konulardan biri de başka hangi şehirlerde olacağı gelmişti. Hatta daha öncesinde depremle ilgili yerler hakkında uyarılarda bulunan ve dedikleri de hgarfi harfiyen çıkan uzmanlara soruldu. Deprem İzmir’de olabilir mi diye açıklama yapan Prof. Naci Görür, ‘’ İzmir’de fay hattı çok fazla olmasından dolayı deprem olma olasılığı çok yüksek’’ dedi.

68383konakjpg.png

İzmir Hazırlıklı Olmalı!

2020 yılında İzmir’de meydana gelen depremde de çok fazla can kaybı yaşamıştık. Deprem konusunda riskli olarak ifade edebileceğimiz yerlerden biri İzmir olurken, İzmir’deki vatandaşlarında depreme karşı hazırlıklı olması önemli. Çünkü Fay hatlarının yoğun bir şekilde geçmiş olduğu yerlerden biri olarak İzmir olduğunu söylemeliyiz. Bu nedenle İzmir’deki yoğun fay hattının geçmiş olduğu düşünüldüğünde yaşanılan 10 şehirdeki deprem gibi büyük bir tehlike çanı çalabilir.

Türkiye’de yaşanan 7.7 şiddetindeki depremde yeterince tedbir alınmamıştı. Bu sebepten dolayı binlerce vatandaşın ölümüne neden olmuştu. İzmir’de mutlaka hazırlıkların yapılması gerekiyor ve yaşanabilecek büyük bir depreme karşı da tedbirin alınmasının can kaybının yaşanmaması için önemli.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.