İzmir'deki Hain Saldırı Dış Basında

İzmir'de meydana gelen hain saldırı, dünya basınında da yankı uyandırdı. Almanya'nın en çok satan Bild Gazetesi, olayı manşetten verdi.

Yayınlanma:
İzmir'deki Hain Saldırı Dış Basında

İzmir'de meydana gelen hain saldırı, iç basının yanı sıra dış basında da geniş yer buldu.

Bugün gerçekleşen terör saldırısını Alman medyası flaş haber olarak duyurdu. Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, İnternet sayfasından haberi ilk sırada verirken biri polis üç kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin ise yaralandığı belirtti. Türkiye'nin batısındaki milyonluk metropol İzmir'de bir patlama meydana geldiğini bildiren Bild, görüntülerde iki otomobilin yandığını ve bölgede çatışma meydana geldiğini yazdı.

Bild, Türkiye'de terör olaylarının tırmandığı 2015 yılı ortalarından bu yana İzmir'de ilk kez bir saldırı gerçekleştiğine de dikkati çekti.

Amerika'dan Vatandaşlarına Uyarı

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi(OSEC) İzmir Adliyesi yakınlarına meydana gelen patlamada, ABD vatandaşlarına yönelik yayınladığı güvenlik uyarısında, terör saldırısının meydana geldiği bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Saldırıyı Yapan Terörist

Saldırıyı yapan 3 teröristten 2'si olay yerindeki çatışmada ölü ele geçirilirken, 1 terörist kaçtı. Teröristlere ait 1 Kalaşnikof, RPG7 roketatar ve 8 el bombası ele geçti. Çiğli yönüne kaçtığı belirlenen siyah montlu ve beyaz bereli, 1.70 boylarındaki teröristin yakalanması için bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.