İzmirli Bordo Bereli Furkan Yavaş Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Harekatında önceki gün yaşanan çatışmalarda 14 askerimiz şehit olurken, şehit olan askerlerimizden bordo bereli astsubay kıdemli çavuş Furkan Yavaş'ın şehadet haberi İzmir'de bulunan ailesine verildi.

Yayınlanma:
İzmirli Bordo Bereli Furkan Yavaş Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında önceki El Bab bölgesine çıkan çatışmada 14 askerimiz şehit oldu. DEAŞ'ın hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizden bordo bereli Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın İzmir'de bulunan baba evine şehit ateşi düştü. Acı haberi dün gece öğrenen şehit annesi Zeynep Yavaş, “Sakın öyle bir şey söylemeyin" diye feryat etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) işbirliğinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ kontrolünde bulunan El Bab kentine yönelik operasyonunda, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli olan 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın şehadet haberini, askeri yetkililer gece yarısı, kahraman şehidimizin İzmir'de bulunan ailesine bildirdi. Ailenin Gaziemir'deki evinin kapısını çaldıklarında dışarı eşi emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş ile çıkan şehit annesi Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" diyerek feryat etti.

Ailenin acısını ilk olarak eve gelen yetkililer ile komşuları paylaştı. Haberi duyan yakınları da eve akın etti. Bu arada şehit askerin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağına dev Türk bayrakları asıldı. Şehit olan Astsubay Yavaş, İzmir'e en son Ramazan Bayramı'nda geldiği, zaman zaman ailesini arayarak operasyonların yapıldığını ancak kendisinin iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi.

Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.