İzmirli Pilot Komiser Abdullah Ortanca Düşen Helikopterde Şehit Oldu

Tunceli'de meydana gelen kazada düşen helikopterde bulunan İzmirli Pilot Komiser Abdullah Ortanca şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İzmirli Pilot Komiser Abdullah Ortanca Düşen Helikopterde Şehit Oldu

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde kötü hava koşulları nedeniyle meydana gelen kaza sonucu düşen helikopterde şehit olan 28 yaşındaki pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın şehadet haberi, İzmir'de yaşayan ailesine ulaştırıldı. Acı haberi alan aile üzüntüye boğuldu.

Pülümür'de kötü hava koşulları nedeniyle meydana gelen kaza sonucu düşen Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterde şehit olan pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'in Karabağlar İlçesinde bulunan Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Baba Recep Ortanca ile anne Saadet Ortanca'ya acılı haberi askeri yetkililer sağlık görevlileri eşliğinde verdi.

İzmir'de 2013 yılına kadar Konak Asayiş Ekipler Amirliği'nde ve Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan, Ortaca'nın yurt dışında pilot eğitimi aldığı öğrenildi. Yurt dışında eğitim alan şehit komiser Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye dönen Ortaca' nın, 6 ay önce Tunceli'ye atandığı, edinilen son dakika bilgileri arasında. Bekar ve iki kardeş olan Ortanca'nın gelecek hafta İzmir'e izne geleceği öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da aileyi ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yaptığı açıklamada, "Kahraman şehidimiz İzmir'de de başarılı çalışmalara imza atmıştı. Vatanı için diğer kahraman şehitlerimiz gibi gözünü kırpmadan şehadete yürüdü. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.