İzmirliler Dikkat!! Saldırı Sonrası Kaçan 3. Teröristin Eşgali Açıklandı (Görüldüğü Yerde İhbar Edilsin)

İzmir'de gerçekleşen hain saldırı sonrası kaçan 1 teröristin eşgali belirlendi. İşte saldırı sonrası kaçan teröristin eşgali ve gittiği bölge.

Yayınlanma:
İzmirliler Dikkat!! Saldırı Sonrası Kaçan 3. Teröristin Eşgali Açıklandı (Görüldüğü Yerde İhbar Edilsin)

İzmir'de 3 terörist tarafından düzenlenen hain saldırıda 2 terörist, çatışmada öldürülerek etkisiz hale getirilirken 1 terörist ise kaçtı.

Saldırıyı yapan 3 teröristten 2'si olay yerindeki çatışmada ölü ele geçirilirken, 1 terörist kaçtı. Teröristlere ait 1 Kalaşnikof, RPG7 roketatar ve 8 el bombası ele geçti. Çiğli yönüne kaçtığı belirlenen siyah montlu ve beyaz bereli, 1.70 boylarındaki teröristin yakalanması için bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı.

Saldırıyı Yapan Örgüt

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili "Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi. İzmir Valisi Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen ve 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Teröristlerin kendilerini durdurmak isteyen polisle girdiği çatışma sırasında bombalı aracı patlattığını belirten Vali Ayyıldız, "Bayraklı Adliyesi önünde bir araç geçerken, polis noktasında durdurulmasının istenmesi sonucu çatışma çıktı. Teröristler çatışma esnasında bombalı aracı patlattılar. Maalesef çıkan çatışma sonucu 1 polis memurumuzla bir adliye memuru şehit oldu. 5 yaralı var. Yaralılar tedavi görüyor" diye konuştu.

Ele Geçirilen Mühimmat

Teröristlerin kimliğine ve terör eylemine bakıldığında, saldırıya ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini belirten İzmir Valisi Ayyıldız, "Menfur ve hain saldırıyı, emniyet güçlerimizin dikkati ve çabaları sonucu, çok az bir zayiatla ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında da 2 adet kaleşnikof tüfek ve 8 el bombası ele geçirildi. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.